© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Den gemte bækker



Bækørred på 0 kg. og 37 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Havde fået lov til at fiske en lille bæk, ejet af en god kollegas familie - Det skulle efter sigende være ganske jomfrueligt, meget sjældent besøgt, så jeg havde glædet mig længe til oplevelsen, og endeligt, i dag, skulle det være!

Regnen begyndte lige som jeg nåede frem, og allerede under min lille researchtur til vandet blev jeg godt mudret til. Det skulle dog ikke stoppe mig, da først jeg havde set det hemmelige vand!

Det sneg sig ind igennem en skov, så var der en lysning, så igen tæt skov, og slutteligt løb det ud mellem åbne enge. Det var småt, men lugtede af fisk!

Mens jeg riggede til var der i øvrigt en rød glente, der blev generet af en krage. Den beklagede sig over situationen med sit gribbeagtige skrig, og da den undveg kragen var den på et tidspunkt kun 10 meter over mig. Et smukt syn!

Lagde ud i en lysning i skoven og arbejdede mig nedstrøms. Havde et par nap, men det var utroligt små fisk. En enkelt blev hængende, men kun håndfladestor var den. Dernæst kom jeg til et dybt hul, der gav håb om lidt mere, men da ormen drev rundt skete der intet - Under indspinning kom der dog en ordentlig hvirvel, bestemt en fin fisk, så ud med ormen igen, og den tog resolut, kun en meter fra stangtoppen. Hurtigt modhug, voldsom flex på klingen, fisken lavede dødsrul i overfladen, og så slap den modhageløse krog sit tag - Nåja, der var stadig masser af vand at søge af.


(Her smed jeg en fin fisk)

Jeg arbejde mig videre nedstrøm, uden at der var oplagte huller. Først da jeg kom ud i det åbne, og rester af gamle stemmeværker samlede vandet, var der atter lidt dybde - Men igen, små fisk, der kun kunne halekupere ormen uden at blive hængende.

Jeg skulle lige til at holde for dagen, og smutte hjem til mors gode køkken, da jeg igen kom til noget krat, der skyggede fint over vandet, og skabte en oplagt plads. Og mindsandten, en god fisk nappede, kæmpede bravt med spring og plask, men blev hængende. 37 cm var hurtigt oppe foran selvudsløseren, og trods vand på linsen, kan det i min verden kun kaldes en succes!

Tilbage var bare at smutte hjem, og få smidt tøjet i vaskemaskinen.




3-5-2009
Kasper Falck | kasperfalck@hotmail.com
Fine billeder. Man kommer helt i stemning til en å-tur!
4-5-2009 22:48:14
Kristian Søby Nielsen | soebyfly@gmail.com
Lækkert lille vandløb :) Og tillykke med fisken!
4-5-2009 9:38:41