© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Kystweekend


årets efterårs-kystweekend løb af stablen 28.-30. september, og i stil med tidligere forårs-weekender havde Lommeulkene indtaget sommerhuset i Strands på Mols. Ugerne op til weekenden havde budt på ganske godt fiskeri for flere af Ulkene, og troen på kystørrederne var i top. Kasper SS og Laurits var derfor draget på kysten med Laurits’ båd allerede tidligt fredag morgen, hvilket vist resulterede i et par mindre fisk og et par flade til Laurits.

 

 

Bjarke Dehli havde ligeledes fundet en tidslomme i sin ellers så travle børnekalender, og var draget på kysten fra morgenstunden sammen med Fiskeministeren (Martin B-L) og Morten Svarer. Dette resulterede i en 53 cm’s havørred til Ministeren, mens de andre fiskede forgæves.

 

 

De resterende Ulke kom noget senere ud af starthullerne, og nåede lige et par timer ved vandet, rundt omkring på Mols, inden mørket sænkede sig. Resultatet var ikke imponerende, men en halv håndfuld havørreder omkring målet blev det da til. Traditionen tro mødtes vi alle til hotdogs i sommerhuset fredag aften, og med kolde stifter i køleren, rødvin på kartonen og jetoner på bordet, glemte de fleste af de 13 Ulke hurtigt det ikke alt for imponerende fiskeri, som dagen og aftenen havde budt på.

 

 

Der var ikke mange morgenfriske Ulke at finde i Strands lørdag morgen, men efter Zitilites (Søren Zedlits) havde sat kaffe på kanden omkring kl. 7, begyndte det så småt at live op i sommerhuset. Efter en omgang fryserundstykker drog Ulkene til vandet, og spredte sig på pladserne rundt omkring i Aarhusbugten.

 

 

Michael Gramkow gik all-in, ligesom aftenen før, og tog på multejagt i blæsevejr. Dette viste sig at være et skidt valg, der kun resulterede i utætte waders og våde bukser. For Laurits, Kasper SS og Nicki, der var taget på yderkysten, gik fiskeriet bogstaveligt talt i bål og brand, da den hjemmelavede suppe skulle kokkereres over det glemte spritblus.

 

 

Jeg skal ikke kunne sige hvad der har været i suppen, men resten af dagen gik med at gemme sig i en grotte, og skyde psykedeliske billeder af regnbuer gennem gule polariodfiltre. Jeg tænker, at de har haft det skide skægt!

 

 

Jeg selv havde teamet op med Zitilites, og i hans vandtaxa gik pladsskifter i bugten som en leg. Vi fik derfor skudt en god håndfuld pladser, og stødt på mange af de andre Ulke, men et godt stykke op ad dagen lød meldinger stadig kun på ganske få fisk. Søren selv havde nappet en enkelt fisk først på dagen, lige for næsen af Dehli, der slukøret måtte forlade vandet for at tage til børnefødselsdag. Sidst på eftermiddagen fandt vi dog endelig fisk, og Søren nappede hurtigt en målsfisk, der kom retur, samt en flot blankfisk på 58 cm. Jeg havde tydeligvis den forkerte perle efter sømmet, for fiskene ignorerede totalt mit stykke stål. Efter lidt tid skiftede vi plads igen, men rygtet om fisk gik hurtigt, og inden længe stod Lindvig, Svarer og Dehli på pladsen der havde givet fisk. Lige da dagen skulle til at gå på hæld, ramte de ind i en god stime, og minsandten om ikke det stod efter dem med havørred!

 

 

Dehli havde dog stadig børnefødselsdag i tankerne, om bummede noget der lignede 10 fisk, inden han endelig fik en velfortjent trøsteprømie på hele 60 cm. Dette endte med at blive turens fisk.

 

 

Ud over havørredkalaset hos team LSD, blev der rundt omkring i bugten hevet nogle ganske fine havørreder hen under aftenen. Mr. double hook-up, Jonas Ribergaard, skuffede da heller ikke, da han krogede en undermåler på ophængeren, og en 50 cm’s blankfisk på blinket, hvorefter det meste af fighten foregik med undermåleren hængende over vandet. Trods den sløve start, endte lørdagens samlede score i omegnen af 22-23 havørreder over målet, hvoraf halvdelen lå mellem 50 og 60 cm – et ganske nydeligt resultat. Og nydes det skulle der, da de nu 15 Ulke satte sig til bords lørdag aften til et velgjort måltid ovnbagt havørred. Søndagens morgen foregik meget som lørdagens, og de fleste Ulke nåede lige et par timers fiskeri, inden vi alle mødtes tilbage i sommerhuset kl. 12 til oprydning og rengøring. Ribergaard udnyttede disse timers fiskeri til fulde, og nappede en smuk 58 cm’s blankfisk på falderebet.

 

 

Nogle enkelte Ulke fiskede videre efter dette, men vist nok uden det store held. Sammenlagt blev resultatet til 27-28 havørreder over målet fordelt på 11 fiskere. Med halvdelen af disse på, eller over, halvmeteren må det siges at være en godkendt kysteweekend i Ulkeregi!

 

Summa summarum: Når Ivan han så siger til drengene; Nu er højvandet. Og tidspunktet er der. Og weekenden er der. Så ska’ man ta’ ud og fisk’!

 

 

Jeg glæder mig allerede til næste tur med Ulkene!

 

/ Tommy Norin 


7-10-2012
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Btw, så fandt jeg et par sorte Ron T (pol)briller i handskerummet i min bil efter kystweekenden. Nogen der har glemt dem der??
8-10-2012 22:24:48
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Btw, så fandt jeg et par sorte Ron T (pol)briller i handskerummet i min bil efter kystweekenden. Nogen der har glemt dem der??
8-10-2012 22:24:34