© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Endelig, endelig, endelig!



Sandart på 3.8 kg. og 74 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Siden jeg for snart to år siden investerede i en jolle, har de to altoverskyggende mål været en gedde over 10 kg og en sandart i en bare nogenlunde fornuftig størrelse. Men det har holdt hårdt!

Jeg har efterhånden haft ganske mange ture på flere forskellige vande i både dagslys og mørke. Det er også blevet til en pæn flok gedder op til 6,5 kg, men de større har ladet vente på sig. Den helt store gedde har båden som sådan stadig til gode, men på de seneste ture er det bl.a. blevet til en fisk på 94 cm og 7,1 kg til konen, en fisk på 96 cm og 7,2 kg til jeg selv og en fisk på 99 cm og 7,4 kg til Pæren, så det går den rigtige vej...



Sandarterne har dog været sværere at få i tale, og utallige timer med natteroderi, skaller, woblere, gummidyr osv. har ikke resulteret i andet end en håndfuld forsigtige "stemplinger" og et par sløve dyk fra stangspidsen.
På de sidste par ture er jollen dog kommet tættere og tættere på success. Under forrige tur havde Tommy fat i en bedre fisk i indtil flere sekunder før krogen slap sit greb, og på sidste tur nåede jeg sågar at røre ved en pæn sandart, i det samme øjeblik som krogen slap og fisken drejede ned i dybet igen. Efterfølgende fik jeg da også en trøstepræmie i form af en sandart på 44 cm, men det var ikke helt nok...



Men så på sidste tur lykkedes det endelig! Godt inde i mørket fangede Tommy en flot sandfisk på 72 cm og bådens sandart-mødom var officielt taget...! Og som om det ikke var nok, fik jeg selv kort tid efter endnu en mini-vampyr, og lige som jeg slap den fri krøllede den anden stang sammen. En forbavsende god fight fulgte, inden Tommy kunne håndlande en dejlig sandart på 74 cm og 3,8 kg. Endelig er forbandelsen brudt!!!

Næste mål må så være at runde 5 kg sandart, og så selvfølgelig stadig gedden på +10 kg. Men lad os nu se hvad der kommer til at ske på weekendens ulketur. Jeg er i hvert fald klar...! ;o)

5-11-2012
Jens Lillelund Hammer | jens_lillelund@hotmail.com
Rigtig fine fisk og gode billeder! Jeg er bestemt også klar på lørdag!
7-11-2012 19:08:42
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Sådan Jonas! Tillykke med fiskene:) fedt med weberen nede i hjørnet;)
6-11-2012 14:29:16
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Nikker genkendende til det med de forsigtige fisk - Det er jo sandart - Men løsningen ligger for mig ikke i farten, men i det at få dem kroget. Vær opmærksom, hav stangen i hånden, og brug en stang der afslører huggene. Det har helt klart givet mig en del fisk i vinter/forår sidste sæson. Når vandet bliver koldere, så tror jeg du kommer til at opgive fart, sideplaner og woblere igen som en metode til bedre krogning, og så bliver udfordringen det at være hurtig og præcis med tilslagene.
6-11-2012 12:21:17
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Jo tak, det var sgu dejligt!
Jeg ved ikke om det kan være en del af forklaringen, men på den pågældende tur havde vi sat farten en anelse højere end vi normalt har gjort når vi fisker med agnfisk - ca. 2 km/t. Det betød at vi kunne fiske effekvivt med både agnfisk og wobbler på samme tid, og så har jeg desuden en idé om, at det måske letter krogningen af de forsigtige fisk. Denne metode har i hvert fald indtil videre resulteret i 7 sandart i varierende størrelse samt et par, der blev mistet helt inde ved båden. På samme tid har der kun været 3 missede sandart-hug, hvilket er noget bedre end det gennemsnit jeg har været med til tidligere.!
På den negative side suger det selvfølgelig lidt hårdt i batteriet at ligge med den hastighed...
Desuden kan det nævnes, at de fleste sandfisk har nappet på paravanestængerne.

Mht. billederne, så kan Shadow/Highlight funktionen i Photoshop gøre underværker ved et blitzbillede i mørket... ;o)
6-11-2012 8:57:45
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Dejlige fisk - også de små :) Det er fedt når det lykkes! Og jeg vil give Allan helt ret, rigtig fine natte-billeder ;)
6-11-2012 8:41:38
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Super fine natte-billeder og ditto historie! Tillykke med sandarten, den fortjener vel i virkeligheden mere end en 10'endeplads på listen... Uhyggeligt så godt det går med vampyrerne i år :D
5-11-2012 23:27:37
Henrik Dalby Ravn | hravn09@student.aau.dk
Tillykke med sejren! Og lækker beretning:)
5-11-2012 23:15:48
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Stort tillykke... Jeg kender bestemt godt "sandart-forbandelsen". SS og jeg har brugt gud ved hvor timer i bådene de sidste to år. Mange søer og mange metoder har været i brug, men lige lidt har det hjulpet..

Jeg er svært misundelig ;-)
5-11-2012 22:38:26
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
Tillykke Jonas, de fisk falder vist velfortjent:)
5-11-2012 22:05:56