© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Julefrokost 2012


Som noget nyt i Lommeulken forsøgte vi os lørdag d. 24/11 med en god, gedigen julefrokost. Kl. 16.30 var Peter Schmedes den første ulk til at dukke op i fælleslokalet hos undertegnede; flæskestegen skulle jo i ovnen. Herefter gik det slag i slag, og ulkene dukkede op for at skrælle kartofler, filetere fisk, stege fiskefileter, brune kartofler, varme leverpostej, anrette sildebjerg, og meget meget mere.




Fælleslokalets bordfodboldbord blev flittigt benyttet i ventetiden på maden, men klokken lidt i syv kunne de 15 fremmødte ulke sætte sig til bords og starte med de marinerede og stegte sild, naturligvis serveret med rugbrød, karrysalat og smilende æg. 





Linje Akvavitten kom også på bordet, og trods temperaturen på snapsen, kom der hurtigt ekstra varme i kinderne. Laurits’ hjemmebiksede dildsnaps faldt desuden i god jord, og de små glas blev løftet højt igen. Lige som vi var ved at være færdige med sildene, og ved at anrette til de næste retter, gjorde Kenneth Carlsen (aka Daniel ’kluden’ Lindvig) sin sædvanlige sene entré, og ulkene var nu oppe på de 16 tilmeldte. 





Der blev spist rigeligt med mad, drukket rigeligt med øl, vin og snaps, og efter maden havde undertegnede forberedt en lille selskabsleg, der blev afholdt mens Stengaards lækre ris a la mande blev nydt (især af Morten Svarer der hurtigt opsnappede den hele mandel). Overraskende nok var temaet på selskabslegen ’gæt en fisk’, hvor det gik ud på at få ens holdkammerater til at gætte hvilken fisk der stod på den lap man havde trukket, først med ord, senere kun med fagter. 





Jonas Ribergaard var desuden dukket op, efter han havde fået vendt en teateraften med konen til julefrokost med ulkene. Under middagen havde jeg personligt nydt godt af snapsen, rødvinen, og de 9.2% stærke øl, som jeg åbenbart havde fået fat på, hvorfor min hukommelse fra sådan cirka midt i legen og resten af aftenen begynder at svigte en smule. 





Jeg husker dog, at mit eget hold vandt konkurrencen (der var altså ingen snyd), og kunne modtage præmierne i form af en Rapala Flat Rap til hver. Selvom Rapala har fremstillet wobblere til mange forskellige fiskearter, tror jeg ikke de havde forestillet sig, at deres Flat Rap nogensinde kom til at pryde trofæbilleder af ulke kroget nogle meget spektakulære steder… 









Selvom vi havde bestræbt os på at dække bordet med engangsservice, havde vi alligevel fået opbygget en gedigen opvask, og for første gang i løbet af aftenen blev ulkenes sande sit-and-wait natur åbenlys. Nicki tog dog sin tørn, og der måtte en hævet stemme til at få gang i de resterende ulke. Dette forbedrer vi til næste år. 





Hvad der skete herefter husker jeg ikke helt, men pludselig var klokken tre om natten, og ulkene hyggede sig stadig gevaldigt! Hvor det kom fra ved jeg heller ikke, men det blev besluttet at vi ikke havde fået nok, og at vi skulle ind og se nærmere på det århusianske natteliv. Bevæbnet med rugbrød (spørg ikke) tog en god flok ulke ind på Waxies, hvor slipseklædte Kenneth hurtigt blev budt op til dans af en lettere beruset brunette. Eftersom hullet i min hukommelse ikke blev meget forbedret af den kolde gåtur til Waxies, vil jeg lade referatet slutte her, og desuden opfordre alle ulke til allerede nu at reservere plads i kalenderen til næste års julefrokost – det kan kun blive en tradition! 


2-12-2012
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Geniale billeder og en god aften i det hele taget. Synes dog kasseren ser noget beklemt ud ved mødet med kartoflerne... ;-)
5-12-2012 1:01:44
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Heldigvis var det i omvendt rækkefølge, tror billederne nogenlunde kommer i rækkefølge rent tidsmæssigt i hvert fald med hensyn til wobblerens placering. Har den egentlig været ude og blive afprøvet? Den må godt nok være effektiv, hvis bare fiskene giver den halvt så meget opmærksom hed, som den fik af os/Tommy :)
4-12-2012 23:41:20
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
Var Pæren og Schmedes iøvrigt klar over, at wobleren havde hængt fast i dit yngleorgan, før de tog den i munden...!?
3-12-2012 0:34:54