© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Isfisketur


Overskriften virker måske misvisende, og dog alligevel ikke: Der var så meget is i stangøjerne, at den næsten kunne bære!

Turen var med baggrund i vejrudsigten ikke blevet solgt som en af de der nemme ture med fangstgaranti. Meget heldigt, for lad det være sagt med det samme: Der var langt imellem nappene! Tilmeldingerne afspejlede også den manglende tro på projektet, i det der kun kunne samles 5 ulke. Det er ikke mange når man sammenligner med 2012s ture.

Nicki, Jens, Lars, Kasper B og undertegnede mødtes ved biohuset klokken 9.10, og derfra kørte Allan og Nicki ud efter proviant. Grillen var med, og i fælles flok var det vedtaget, at franske hotdogs var sagen på dagen, thi det kunne frosne fingre håndtere, og så sparede vi miljøet for de paptallerkener som Bjerre ellers næsten insisterede på. Franske hotdogbrød er dog en sæsonvare måtte vi konkludere. Netto og Fakta måtte melde hus forbi, og først da vi fandt Randers storcenter var dagens første fangst sikret.

I mellemtiden var Jens, Lars og Kasper kørt den - næsten - direkte vej til vandet. Vi passerede Puntoen kørende i den gale retning ligt Vest for Randers. Et telefonopkald fik dem tilbage på ret kurs med næsen mod vandet.

Da alle mand var fremme ved åen blev der gået på med krum hals. Fluestangen blev hurtigt opgivet, kasteriet var besværliggjort af den is, som linen straks samlede op i rå mængder. Andre havde lagt ud med jerkbaits, Nicki badede en makrelfilet fisket fast over bunden, og underegnede havde 10 mikroskopiske skaller med fra agntanken.

Der gik en lille time før den første fisk var der. Den faldt for en agnskalle:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stor! Måske endda over 2 kg!

Dernæst kom der en båd til. De vidste lige hvad de ville. To gutter placerede båden omhyggeligt i noget stille vand, og fik straks nap på fluestængerne. Også småfisk, men alligevel - De fik et par stykker, og det var mere end os.

Dem kunne vi så lure på alt i mens vi nu grillede vores pølser over Nickis grill. Dejligt med en varm frokost, så gider man spise, på trods af det kolde vejr. Mere af det, et genialt inititiv.



Jeg benyttede så også lige lejligheden til at få af-iset fiskestangen over grillen. Det var yderst tiltrængt.

Efter en god frokost fiskede vi videre. Jeg fangede endnu en lille gedde, faktisk ½ kg mindre end den første, hvilket fik Lars til at konkludere, at den var ikke-eksisterende.

Alligevel lykkedes det Lars at fange en endnu mindre fisk at slutte af på. Blank og nydelig, og kun nogle få centimeter under mindstemålet eller noget i den stil. Man må undre sig over, hvad den så for sig, da den inhalerede en stor geddeflue som var det egnet mad for en babyørred:



Samlet score for dagen: To smågedder og en lille blank. Ikke imponerende. Men godt til frisk luft og fint selskab!

K&B,
Allan


11-2-2013