© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Solskin over søhøjlandet



Gedde på 0 kg. og 97 cm. fanget af Laurits Therkildsen

Beretning
Endelig oprandt dagen, hvor Den Hvide Dame skulle have vand under kølen for første gang i år. Vejrudsigten og ismeldinger var blevet indhentet og studeret, og tips fra ulke og andre godtfolk blev opsnuset og evalueret i det stille lystfisker-sind. Vejret ville være perfekt til en tur på Langsøen, men kommunen ville det anderledes, og et alternativt vand blev - efter en hurtig rådslagning med dagens gast Nicki - i stedet valgt.

VI havde egentlig ikke så travlt med at få båden i vandet, og vi fik da også først søsat den første skalle omkring kl 12.30. Dele af fiskevandet var stadig isdækket efter natten, og da lyden af is mod bådside lyder forfærdeligt i enhver bådejers ører, blev dagens indsats lagt i de åbne områder, selvom vi egentlig ville have været i den anden ende af søen.

Nicki startede med at udfiske mig totalt, og ved stillingen 2-0 får Nicki dobbelt hook-up på sine to flådstænger. Eller rettere, da vi var ved at lande og afkroge en rigtig fin gedde, mangles det andet flåd pludselig. Nicki får sat krogene og konstaterer, at der "kun" er tale om en mindre fisk, så den får lov at vente.

Således bagud med 0-4 forsøger skipper at lure hvad gasten gør, som han ikke selv gør, og listen ser ud til at fungere. Undertegnede fanger bl.a. en rigtig fin og rund ca 5 kilos fisk, som efter en ellers nænsom afkrogning desværre bløder en del fra en af gællerne. Den ser dog ud til at kunne have en rimelig chance, så madammen med vommen fyldt med rogn får chancen for at komme sig, og takker da også for denne gestus med et resolut dask med halen ved genudsætningen. Ikke meget senere hugger turens fisk på en af de lette stænger, som krøller godt sammen. Den går tungt og dybt og tager flere mindre udløb, da den får øje på båden. Op kommer den dog, opg en fin, men lidt slank, gedde på 97 cm ryger et smut forbi afkrogningstoften til mål og foto inden den får lov at svømme videre igen.

Alt i alt en dejlig dag på vandet. 11 fisk i båden, 4-5 smidt under fight og yderligere 4-5 uudnyttede hug.

6-3-2013
Kasper Stengaard Sørensen | ks_connection@hotmail.com
Den fineste lille mis!
8-3-2013 21:55:32
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Takker!

Det var en rigtig dejlig dag, og med 3 fisk over de 5-6 kg (min vægt var lige stået af, så det er anslået) i løbet af 6 timers skallebaderi er turen i mine øje absolut godkendt, specielt vandtemperaturen taget i betragtning (ekkoloddet sagde mellem 2,5 og 3,0 grader i overfladen).

At der så var fantastisk solskin, et mylder af ænder, svaner og andre vandfugle samt ikke mindst yderst behageligt selskab - samt gastens formidable madpakker - gjorde absolut ikke turen ringere.
7-3-2013 12:23:01
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Dejlig fisk Laurits! Lyder til der var godt til kran :)
6-3-2013 15:10:05
Anders Bækkedal | andersbaekkedal@gmail.com
Efter det billede kan man da kun glæde sig til turen på søndag! Tillykke med fisken.
6-3-2013 12:09:47
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Det ligner en god dag med godt til solskin og brede smil :D Nydelig fisk, tillykke.
6-3-2013 9:54:35