© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Kysttur, referat


Så røg ulkene til fjorden. Afgang var sat lidt sent så vi kunne få alle ud af fjerene, én tog dog den sene afgang som en undskyldning for at kunne drikke sig helt i hegnet aftenen inden - og på mødestedet vil det være svært at sige rusen endnu var helt væk. Manden tog sig dog en skraber i bilen på knap 3 timer, og så var også han klar. Vi nævner ingen navne, men kan dog sige, at han er god til at fange fisk på 60 cm på Bornholm;)

 

Vi begyndte at rigge til og der må jeg sige, at det for nogle vedkommendes måske var på tide med et lille kursus i, at komme i tøjet og få rigget til. Tror faktisk at jeg så Laurits gå rundt om sig selv små 20 gange i alt imens han snakkede om levende agnfisk – små 55 min. senere var vi dog alle klar. Pladsen var kæmpestor og vi havde næsten 2 km vand, som kunne holde fisk alle steder. Fordelte os i 3 grupper ud af. Vinden var temmelig kraftig og skabte noget nær perfekte forhold!

 

De foregående dage havde Andreas haft et temmelig godt fiskeri på pladsen, men pladsen var i dag som støvsuget for fisk. Dog brillerede Jens lige med, at samle 5 mindre fisk op og blev derved den midlertidige ”Mr. Top Rod”. Vi andre havde vist kun samlet 2 følgere. Det var nu ved at være der henne af, om vi skulle trække stikket eller prøve en anden plads. Der var dog bred enighed om, at vi ikke havde fået nok regn og blæst, og i samlet trop prøvede vi et andet sted. Den nye plads var lav og mudret, men Andreas’ og min erfaring siger fra tidligere, at når det ser sådan ud, vil det være helt perfekt! Tror ikke, at der var en eneste anden ulk, som havde begivet sig ud i det chocko-brune vand med tro på fisk!

 

Men nogle blev måske en erfaring rigere efter den eftermiddag - fordi de næste 3 timer vælter vi faktisk rundt i fisk og får det bonanza-fiskeri vi havde savnet. Der blev fundet to områder med fisk. Der stod vi så i to grupper og kranede fisk!


 

Nicki blev en vanvittig djævel med sit stripperblink, og Allan, som havde skiftet agnfisk og majs ud med bombarda og flue i dagens anledning, præsterede at lande 5 fisk i 5 kast! 



Bevares - fiskene var ikke alle lige store, men der blev da hevet enkelte lækre blanke halvmeters fisk op også. En af dem stod Laurits for. Vi stod side om side, og jeg havde held med næsten at slæbe sømmet over bunden. Laurits blev informeret om, at han kunne prøve at sagtne farten helt på hans hvide stripper og hæve stangen. Jeg kiggede lige lidt på toppen af hans stang og kunne se der var lidt pilleri, det samme kunne Laurits og på ganske kort line sagde det bang! Laurits fik rutineret udtrættet fisken, og så kunne han lige kigge lidt på sin blanke 52 cm i nettet. 



Imellem tiden havde Andreas en noget vægtigere fisk på i den anden gruppe, men han valgte desværre at lave en ”long distance release” efter lidt tovtrækkeri.. 

 

Vi afsluttede fiskeriet herefter, og da vi alle mødtes ved bilerne kunne vi jo lige kigge på paraden af fisk. Andreas fangede den største skarpt efterfulgt af Laurits, så Allan og dernæst Nicki.

 

Hvor var det bare fedt at stå både i vandet og på parkeringspladsen med jer, der var bare smil over hele linjen!


 

Turens fisk går til Allan, det var ikke turens længste fisk, men derimod den flotteste! Næsten ingen prikker og så blank, at den lyste rosa og blåt. Samtidig blev Allan også dagens endelige ”Mr. Top Rod”.


 

Jeg takker for den gode tur og det fornøjelige selskab.



K&B Morten Svarer


8-4-2013
Kasper Stengaard Sørensen | ks_connection@hotmail.com
@Morten du skylder mig en bombarda!
10-4-2013 20:35:09
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
@Morten: Det synes jeg også, specielt taget i betragtning, at bombardaen var Stengaards..
10-4-2013 20:27:44
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
vild tur, hvordan var fordelingen mellem undermålere og blanke over målet?
10-4-2013 12:54:11
Jakob Thyrring | thyrrings@gmail.com
Dejlige billeder i et dejligt referat! Altså skønt at læse om en vellykket ulketur!
10-4-2013 8:49:55
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Laurits du fik bare sådan et lille vink med en vognstang - det lønnede sig jo også til sidst:) Allan havde faktisk forventet du ville beholde skøjteprinssesen:) Laurits beholdte også de udlånte fluer, ligesom jeg beholdte hans bombarda - fair deal synes jeg;)
9-4-2013 22:48:42
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Præsterede at fange en pipper og smide en halvmeters efter 5 timers søgen, så helt som ventet var græsset absolut grønnere på den anden side i søndags!
9-4-2013 20:50:08
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Hvordan gik det egenligt Bjarke, som meldte tur forbi fordi han ville finde noget vand lidt tættere på hjemmet?
9-4-2013 15:14:10
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Fint referat og dejlige billeder! Godt at man valgte at sidde hjemme foran computeren denne dag... :(
9-4-2013 8:38:17
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
i øvrigt var min fisk proppet med store, fede, blåsorte børster!
8-4-2013 23:13:17
Henrik Dalby Ravn | ravnenravn@hotmail.com
Godt referat og fine billeder! Ser ud til turen gik efter planen:)
Allan er da vidst giftig når han endelig kommer på kysten!
8-4-2013 22:36:44
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Rigtig fint referat. Bestemt. Men jeg synes nok også, at jeg vil nævne, at den turansvarlige mindede mig om en vis sergent, jeg stiftede bekendtskab med engang for små 10 år siden. Sjældent er jeg blevet hundset so meget rundt med :D!! Men det var nu det hele værd, jeg bøjer mig i støvet og løfter på hatten for fremragende guidning og instruktion!
8-4-2013 21:32:03
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Godt refereat, ditto billeder, og fjollet fin guidning ikke mindst. Jeg holder godt fast i den nu noget slidte skøjteprinsesse (?), som jeg "glemte" at levere tilbage.
8-4-2013 21:31:29
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Skal love for at der er sølv på de aftenbilleder. Godt guidet boys. Og tak for tips undervejs.
8-4-2013 20:56:06