© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Une grande plaque



Brasen på 4 kg. og 60 cm. fanget af Laurits Therkildsen

Beretning
Lørdag d. 27 april skulle ulkens medesats efter brasen stå. Den turansvarlige have på fornemste vis fodret pladsen op, så alt de tilmeldte ulke skulle gøre var at ligge feeder + agnet enkeltkrog ud på rette distance - så var lykken gjort!

Helt så nemt skulle det dog ikke gå..

Jeg var afsat til anden side først på eftermiddagen, så da jeg endelig kom frem til vandet, havde de andre tre ulke rigget til og trukket lod om pladserne



Jeg havde været så heldig, at få den plads, der var mest udfordrende, men det må være prisen for at komme for sent..

Jeg havde bundet et enkelt rig hjemmefra, så jeg tænkte jeg hurtigt kunne komme ind i kampen. Jeg fik clipset linen på den rette distance og kastede ud. Sådan en fyldt feeder kaster bare skide godt, så jeg fik alt alt alt for meget smæk på, og fletlinen blev skåret over i clipsen.. Hmm.. Så var jeg slået tilbage til start.

Jeg fik dog endelig bundet mine rigs færdig, og fik taget mine hjemmelavede banksticks/bidmeldere i brug:



For dem, der gerne vil gøre mig kunsten efter, er her et nærbillede:



Der var ikke just super meget action i løbet af aftenen, så jeg diffunderede langsomt men sikker over mod basecampen, hvor grillen stod, da jeg var sikker på, at jeg sagtens kunne høre mine snedigt fremstillede bidmeldere.. Efter et par gode pølser, en pilsner og lidt snak gik jeg tilbage mod min plads. Jeg kunne med det samme se, at der var noget under opsejling. Linen på den ene stang blev slap, så strammet let op, så slap igen. Jeg løftede forsigtigt stangen, og da jeg mærkede, at linen igen blev stram, faldt modhugget. Jeg fik brølet op om fisk, mens jeg i mit mere eller mindre stille sind tænkte, at det bare var en mindre fisk. En stor rygfinne og efterfølgende ditto halefinne fik mig dog på andre tanker, og Nicki blev kommanderet ud i waderne med nettet.

Selvom jeg aldrig rigtig har fisket målrettet efter brasen, og selvom fighten mest af alt var mig vs. dødvægt, så var det nu alligevel en dejlig fornemmelse, at komme holde denne madamme op til fotosession inden den bredryggede store plade igen kunne svømme mod søens mudrede bund.

Jeg takker meget for de meget fine anvisninger udi medefiskeriet med feeder - og jeg håber snart jeg kan fylde forsiden med store fredsfisk!

Knæk&Bræk
-Laurits

3-5-2013
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Det er et stort møgdyr du har fanget dig der. Tillykke.
3-5-2013 19:34:04