© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















En god snak



Rimte på 1.72 kg. og 53 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Efter endnu en dag med familie-tamtam var der alligevel pludseligt et hul kl. 20, nok til at jeg kunne suse ud og få lidt luft. Stængerne var riggede til i bilen efter turen med Morten, så jeg kunne måske nok nå at få en rimte ud af det.
Jeg fodrede og fodrede, og masser af skaller og rudskaller reagerede, men ikke noget jeg gad at fiske på. En lystfisker med påhæng kom forbi, han var lige flyttet til området, og havde købt hus med lodsejerret, og havde nok snart sit otium i sigte. I hvert fald var han oprigtigt interesseret i hvad jeg havde gang i, og vi kom også rundt om fiskeriet efter en masse andre arter, alt i mens jeg fodrede brød ud. Han virkede imponeret af, at jeg fodrede så mange fisk af, og sorterede dem yderst kritisk ud fra skvulpet alene. Jeg sagde optimistisk, at jeg ikke gad kaste ud før der var en 50 cms rimte i farvandet, for det var målet med dagens tur. Det endte med at vi talte i en halv time, før nogle lidt større fisk viste sig, og jeg kastede krogen ud på distancen. Det blev dog ikke taget af de store, og nogle mindre rykkede ind fra højre og begyndte at puffe til det, så jeg rykkede det ind igen. Nu havde hans kone snart udvist en helt utrolig tålmodighed, så han takkede af lige som jeg kastede ud igen, da en større fisk igen havde vist sig. Han nåede lige at småløbe 50 meter efter konen før jeg kaldte ham den anden vej - Den ønskede fisk var kroget.

Jeg måtte konkludere, at den var noget mindre vægtig end dem jeg fik samme tid sidste år, men længden fejlede ikke noget da vi i fællesskab fik den målt og delte fangerglæden.

Han assisterede med et billede og takkede så af, konen var nu over alle bjerge. Alt i alt utroligt hyggeligt, og fedt at man på den måde kan møde ligesindede, selv om der var både alders- og nok et lille "klasseskel" imellem os ;o)


5-5-2013
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Jeg skal til Kalix til sommer. Der fanger de rimter på stykker af stalling, men deroppe vælter de rundt i stalling ligesom vi vælter rundt i skaller. Men deroppe skulle 2,5 kgs fisk være normale.
6-5-2013 17:40:59
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Nej, for en stalling fighter fantastisk eller noget... Jeg nøjes med at krydre brødet med timian i så fald.
6-5-2013 17:28:35
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Ellers prøv med tern skåret af en stalling, det har jeg hørt skulle være deres livret.
6-5-2013 17:07:12
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Tror 2½ kgs rimter findes mange steder, men de har vel netop været på leg, og vinteren sluttede jo noget sent i år. Ergo er dette velsagtens en faller. Vægten kommer nok hurtigt igen, jeg skal bare hælde godt med lyst brød i suppen. Man kan nemlig godt fange franskbrødsrimter med spaghetti-arme.
6-5-2013 16:25:56
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Hold kæft en lortefisk. Jeg har hørt om et sted hvor 2,5 kgs rimter er normale men tror ikke jeg gider fiske dem hvis rimten bare er en doven brasen i en skallekrop.
6-5-2013 16:04:20
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Tja, det er i hvert fald tæt på, og så alligevel, så har jeg faktisk oplevet brasen fighte, også i søerne. Undtagelsen mere end regelen, men det sker. Jeg ved ikke hvad der foregår i hjernen på rimten, for den kan jo sagtens svømme, men jeg tror simpelthen at den stresser totalt straks den mærker trækket fra krogen, og så går den vel nærmest bare i u-koordinerede spasmer?
6-5-2013 10:35:39
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Men en brasen lægger sig jo bare på siden og siger "åh nej det er træls det her" når man kroger den.
6-5-2013 9:08:12
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Jeg vil påstå, at brasen ofte fighter bedre end rimte.
6-5-2013 8:31:06
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Tillykke med en delt ulkerekord. Godt gået. Fighter rimter bedre end brasener?
6-5-2013 8:01:32