© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Bingo



Havørred Kysten på 3.95 kg. og 67 cm. fanget af Bjarke Dehli

Beretning
Selvom jeg stod tidligt op var dagen længe i gang da bilen trillede ind på den lille parkerings-plads. En flok rådyr så nysgerrigt til og fra læhegnet sang solsortene om kap med hinanden alt imens jeg fik rigget spinnestangen til. Jeg havde været på pladsen aftenen før og var derfor gearet til kamp mod højvande, store bølger og uklart vand. En halvmeters fisk i galgen og yderligere kontakt til fisk havde givet forhåbninger om, at morgenfiskeriet kunne blive rigtig godt. Synet af et par store børsteorm i vandet havde givet yderligere tro på foretagendet og som mange gange før blev dagens agn et søm i kobber og sort, den perfekte imitation af bør-steorm såvel som silhuetten af en tobis.

Vandet var stadig stigende da jeg resultatløst affiskede det første rev. Vinden havde lagt sig lidt i forhold til aftenen før, men de krappe bølger og et let slør i vandet skreg på jagende hav-ørreder. På næste pynt finder jeg dem. Mindre fisk, som er trukket ind i det inderste badekar for at samle de byttedyr op, som forsvarsløse tumler rundt i brændingen. Fiskene er fede og bærer præg af, at have spist godt i den seneste tid.

Selvom fiskene går langt inde bliver sømmet stadig sendt så langt ud mod horisonten som mu-ligt. Erfaringer fra tidligere ture viser, at fiskene oftest fouragerer over de mørke tangbælter på den anden side af første revle.

Efter få omdrejninger på hjulet bliver sømmet samlet op på distancen. Hugget er voldsomt og fisken går med det samme i overfladen. Halen er stor og pisker for en kort stund vandet til skum. Kan det være en udleget fisk? når jeg lige at tænke inden fisken er væk og pludselig går fri af vandet længere mod venstre. Linen i vandet kan slet ikke følge med og der går lidt tid før jeg igen har ordentlig kontakt til dyret derude. Mit hjerte slår hurtigt nu, fisken er rigtig god og mens solen sniger sig op over bakketoppen får jeg fisken ind på kort hold. Den vil hele tiden i overfladen og jeg må gentagne gange sænke stangen for at undgå de spring på kort line, som kan være så fatale. Pludselig tager fanden ved fisken og mens bremsen hviner, kan jeg med ærefrygt betragte den brede ryg der svømmer ud over sandbunden.

Efter et par korte udløb mere er det slut. En dyb havørred hviler i bunden af min netpose. En havørred med perfekte proportioner, som jeg ved vil bringe utallige glæder i den kommende tid. Helt sikkert i køkkenet, men i endnu højere grad i erindringen om en perfekt morgen, hvor jeg var på det helt rigtige sted på det helt rigtige tidspunkt.

Findes der nogen bedre hobby end lystfiskeri? Jeg tror det ikke.

7-5-2013
Mads Nunn | mads.nunn@gmail.com
Hej Bjarke, stort tillykke med drømmefisken. Bestemt ikke en typisk Djursland fisk.
10-5-2013 7:39:51
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Billeder hvor den ligger op af stenen viser faktisk fisken rigtigt godt. Sikken en cylinder.
9-5-2013 11:04:59
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com

Tak for de pæne kommentarer. Jeg tillader mig lige at smide et par billeder mere af fisken




8-5-2013 23:08:14
Christian Kristensen | ck.ejer@gmail.com
Fantastisk tyksak! Tillykke :)
8-5-2013 21:38:55
Tommy Norin | tommy.norin.mail@gmail.com
Den er altså bare flot Bjarke! Godt fisket. Det lyder som om den fightede cirka lige så godt som min brasen ;-)
8-5-2013 14:44:01
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Godt gået Bjarke. Du er en vild kystfisker. Det er en motherfucker forårskystliste vi har i år.
8-5-2013 7:59:15
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
@nicki

Er glad, men bliver forhåbentlig aldrig mæt:-)

@Jonas

Ja, studsede også selv noget over vægten men kontrollerede min 6 kg super samson op mod en digital køkkenvægt og de var enige. Fisken havde utrolig meget kød på ryggen, helt lyst som en fiskeæder. Maven var iøvrigt fuldstændig tom, sjovt nok. Der blev 2,5 kg ren filet af den!

Jeg smider lige nogle bedre billeder op i aften. Det på forsiden var det eneste jeg havde liggende på mobilen.
8-5-2013 7:42:54
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Kanon flot fisk, Bjarke! Stort tillykke! Og rigtig godt og malende beretning..
7-5-2013 23:17:19
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Fantastisk fisk! Stort tillykke!
Det bringer minder tilbage til min "gamle" kyst PR på 3,5 kg og 65 cm. Og jeg som syntes at den var i god stand...!

Man burde tilbringe noget mere tid ved vandet på denne årstid... :(
7-5-2013 17:41:25
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Så kom Donner hugget ;-) Tillykke med den fine, fine fisk Bjarke!!!
7-5-2013 17:18:27
Tue Petersen | tuepetersen@hotmail.com
Bjarke Dehli > Rex Hunt
7-5-2013 13:41:03
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Jeg må konstatere at jeg nok skal til Djursland i kristi himmelfartsferien. Sådan et foto giver da en forfærdelig uro i hele kroppen. Er du så mæt for en tid, eller skriger fisketrangen bare på mere?
7-5-2013 13:38:39
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Jeg bider mærke i at fisken tager en 5. plads på klubrekordlisten sorteret efter vægt, men er uden for listen på længde. Tror da nok lige at ordet "dyb" er velvalgt som beskrivelse, flot flot!
7-5-2013 12:52:51