© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Brasen



Brasen på 0 kg. og 52 cm. fanget af Tommy Norin

Beretning
Inspireret af medeforedraget, samt Laurits' relativt store brasen fra Ulketuren, tog jeg ud i det gode forårsvejr, for at forsøge mig med de slimede, brune plader. Efter at være ankommet til vandet, brugte jeg lidt tid på at fodre pladsen op med toastbrød/majs-boller - Føtex var desværre løber tør for partikelfoder og pellets. Herefter riggede jeg til. Jeg fiskede bare med mine to 2-10 grams Shimano Beastmaster TLC stænger, så rigget blev så simpelt som et 15 og et 20 grams gennemløbslod på hver af linerne, efterfulgt af et 30-40 cm 0.185 mm nylonforfang, der var bundet direkte på krogen som et hair-rig. Agnen var en gul pop-up majs ovenpå to almindelige dåsemajs på hairet, og en lille regnorm på selve krogen. Efter tilrigningen kunne jeg se, at der var fin aktivitet i overfladen, men det lignede små skaller det hele. Jeg fangede dog også hurtigt nogle af disse, men uden størrelse på. Da solen var gået ned, og det begyndte at skumre, blev der dog kortere og kortere imellem, at en brasenryg brød overfladen. Nu var det bare at vente... Et drop-back på den ene stang efterfulgt af et hurtigt tilslag resulterede i lidt vægt for enden af linen, men desværre røg denne fisk af med det samme. Frisk agn og ud med snøren igen. Der gik ikke længe inden inden jeg fik endnu et drop-back og denne gang var der fast fisk. Fighten - hvis man overhovedet kan kalde den det - er der vist ikke noget at berette om, så fisken kom hurtigt på land til et vidunderligt mobilfoto i græsset (...), en hurtig måling, og efterfølgende genudsætning. PR-brasen, for at det ikke skal være løgn - men jeg har egentlig heller ikke fisket efter dem før.

8-5-2013
Tommy Norin | tommy.norin.mail@gmail.com
He he, du er go' Allan ;-)
8-5-2013 15:41:29
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ja, scenariet fra sidste års rimteliste gentager sig, og når jeg melder en brasen til på 53, så har fænomenet spredt sig til flere arter :)
Heldigvis har jeg et vidne, der assisterede med tommestokken, og ikke et håbløst utydeligt billede der viser et kryllet, ulæseligt målebånd. Hvis fisken her var større end 52 havde jeg indgivet en officiel klage til formanden for aktivitetsudvalget! :)
8-5-2013 14:50:56
Tommy Norin | tommy.norin.mail@gmail.com
Så fanger du vel snart en på 53 cm Allan ;-) Jeg havde jo også et enkelt ordentligt nap mere, som desværre stod af, og så skulle jeg hjem kort efter jeg fik denne her. Men jeg må da bare afsted igen snart - helst når sommeren kommer tilbage.
8-5-2013 13:58:38
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Fedt at folket kaster sig over noget nyt - Og nu har du jo bidraget med endnu en fisk, jeg er nødt til at stikke! Hvorfor fangede du ikke nogen flere, nu du havde fået dem ind på pladsen?
8-5-2013 11:47:53
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Godt gået Tommy. Et dejligt billede. Den skal nok give nogle point når året er omme.
8-5-2013 7:55:31