© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Forår og karpetid II



Karpe på 8.2 kg. og 77 cm. fanget af Tommy Norin

Beretning
Det fine forårsvejr havde inspireret mig til at komme ud efter karperne, og Jakob Thyrring var klar på en overnatning. Der var nyindkøbte boilies fra Dynamite Baits i tasken, og de duftede af karpenap. Vi ankom lidt sent til vandet, og nåede kun lige at rigge til og kaste ud, før mørket faldt på. Heldigvis var det en lun aften, og vi nød stilheden sammen med to kølige Ceres og en pose chips, inden vi fortrak til soveposerne. Lidt over tre om natten bliver vi vækket af en bippende bidmelder. Det var min boilie der var bud efter, og jeg får kroget fisken. Efter en forholdsvis udramatisk fight, kommer fisken ind til landing, men der er lidt bøvl med at få nettet pakket ud. Endelig bliver fisken dog landet, og en vejning og måling siger 8,8 kg og 74 cm. En rigtig bredrygget fisk, herligt! Efter et par billeder i mørket får fisken lov til at svømme tilbage hvor den kom fra, og jeg kaster tacklet tilbage ud på pladsen. En enkelt 15 mm Spicy Tuna & Sweet Chili var hvad fisken faldt for. Vi returnerer til soveposerne og falder hurtigt i søvn igen. Lige som det begynder at lysne i horisonten er den gal igen – endnu en fisk har taget tun-boilien. Fisken er lidt mere hidsig i fighten, og tager nogle korte, men kraftfulde udløb på distancen. Efter lidt fletten ud og ind mellem de andre liner, kommer fisken ind til landing, hvor Jakob igen venter med nettet. En rigtig fin fisk med en noget større vom end den forrige. Kanon! Bredden over ryggen er dog ikke helt den samme som den foregående fisk, og målene siger 8,2 kg og 77 cm. Karpesæsonen er i gang!

21-5-2013
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ja, og jeg er ikke for fin til noget som helst, og da slet ikke efter at du løb mig i hælene, målrettet jagten på en søørred på 62 ;o)
21-5-2013 15:49:50
Tommy Norin | tommy.norin.mail@gmail.com
Du er bisset, Allan ;)
21-5-2013 15:14:59
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Næ, det er for svært, synes der er langt imellem karper på den længde. Tror der er nemmere point at finde. Og ellers vil et par aborrer på 37 jo stadig koste dig noget mere :)
21-5-2013 14:38:27
Tommy Norin | tommy.norin.mail@gmail.com
Tak tak Allan! Og ja, 77 cm var jo ikke et helt uheldigt mål, men det var altså det målebåndet viste ;) Men mon ikke du kvitterer med en på 78 cm i nærmeste fremtid...? :p
21-5-2013 14:24:56
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Fine, fine fisk! Tillykke med den flotte start på karpesæsonen. Jeg undlader behændigt at kommentere på, at 77 cm jo er én cm mere end 76 cm ;)
21-5-2013 13:19:28