© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Bækker



Bækørred på 0 kg. og 46 cm. fanget af Tommy Norin

Beretning
Så må jeg også hellere lige få smidt en tørflue-bækker op.

Ved åen fandt jeg en fisk, der lystigt tog på overfladen, samtidigt med den gik opstrøms. Jeg når at få lagt et sidste kast ud, ligesom fisken skal til at passere nogle træer, og jeg derfor ikke kan nå den længere. Den tager dog ikke, og jeg begynder at rulle linen på hjulet, mens fluen driver ned forbi mig selv. Fisken er dog åbenbart vendt om, og tager fluen lige ved siden af mig. Total uforberedt, og med løs line, får jeg givet et halvhjertet tilslag. Jeg når lige at mærke fisken, inden den falder af. Øv! Det var min første gode tørfluefisk i år.
Jeg går frem og tilbage langs med åen, men finder ikke flere fisk. Som mørket skal til at sænke sig, står jeg i et lille sving, hvor der tit plejer at stå en fisk - bare ikke lige denne dag. To andre fiskere kommer ned forbi mig, efter at have været længere oppe. Vi snakker lidt, og går sammen ned mod bilerne for at kalde det en dag. Vi er dog ikke gået længere end 50-60 meter, før en fisk står og ringer lystigt midt i åen. Det var en af de andre fiskere der spottede den, og det bliver derfor "hans" fisk. Jeg er lidt bitter over, at jeg ikke selv var gået de 50-60 meter ned af åen, og havde fundet fisken først, men oh well... Den anden fisker begynder at fiske, men efter 20 minutters resultatløst fiskeri med diverse Danica-imitationer, spørger han om en af vi andre vil prøve. Jeg trækker heldigvis det længste strå, og minsandten om ikke fisken tager min French Partridge i første kast :-D Jeg kan godt mærke, at den anden fisker ikke syntes det var helt vildt fedt, at han havde fisket til den i noget tid, og så får jeg den til at tage med det samme - men det var jo sikkert bare held ;-)
Fisken bliver nettet efter en fin lille fight, og naturligvis genudsat efter at være målt til 46 gyldne centimeter. Fin fisk, der reddede årets majfluesæson for mig.

29-6-2013
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Nydelig, simpelthen nydelig - Og så endda fanget på en af de få fluer jeg faktisk kan binde (Eller, det kunne jeg for 20 år siden... Ikke at de var pæne).
Og her er jeg oven i købet chanceløs for at finde en der er større, med mindre jeg fisker put-fisk :)
30-6-2013 16:21:17