© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Tørflueørred



Bækørred på 0 kg. og 36 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Efter en lettere frustrerende tørfluetur til åen i mandags fik Martin lokket mig afsted igen fredag på trods af de lokkende kolde øl på plænen i solksindet. Ved åer var der rigtig godt gang i majfluerne, men fiskene var dog endnu ikke helt oppe på finnerne da vi ankom omkring kl. 16. Efter en god times tid begyndte der dog at ske lidt.
Vi fandt en rigtig god fisk, som jeg fik æren af at fiske efter. Den tog fint i overfladen, men var ikke interesseret i min hastigt bundne faldskærmsflue fra samme morgen. Et skift til en af Martins så kære French Partridge gjorde dog udslaget og fisken inhalerede resolut fluen i et dybt sug........og det var så her det gik frygteligt galt!!!
Min totale fiskeiver efter at have betragtet den fine fisk, som vi skød til helt sikkert at være over 45 cm, fik mig til at flå fluen væk fra fisken i samme øjeblik som den åbnede munden... Nedtur!!!
Herefter var den væk, og da den senere kom i ovefladen igen, var den alt andet end nem at arbejde med - så den slap med skrækken.
Det tog hårdt på humøret, men efterhånden som aftenen skred frem og der kom endnu mere gang i fiskene, fik jeg mig heldigvis en lille trøstepræmie i form af denne fine fisk på 36 cm. En ringe trøst men bedre end ingenting.
Vi så endnu en virkelig god fisk helt til sidst på aftenen. Men da denne havde valgt at stille sig totalt umuligt for et fluekast, og fortrak inden vi havde kæmpet os i position slap også den med skrækken i denne omgang.

Klækningerne var helt i top og der var spinnerfald af majfluer det meste af aftenen, så det er helt sikkert nu tørfluestangen skal findes frem, hvis der sal en stor bækker på land!

/Jonas

31-5-2009
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Tak for turen Jonas.

Og fin rapport!

Sender du ikke et billed??

Ses Martin
2-6-2009 10:28:16