© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Vesterhavsturen 2013


Torsdag d. 1. august blev dagen, hvor ikke mindre end 6 biler indeholdende 11 ulke fandt vej til de sandede kyster langt mod vest.

 

Torsdag aften blev den turansvarlige ringet op af en utålmodig Morten Svarer, der ville vide, hvornår der blev låst op i sommerhuset og hvor han skulle fiske, for han var for alvor sulten efter bars! Da der var længe til den turansvarliges forventede ankomst, måtte der opgives en lille perle af en høfdeplads, som den turansvarlige nok mente, burde holde en bars, og i hvert fald lidt makreller. En halv time skulle der gå, før Morten ringede op igen og sagde: ”Havbars? Tjek!”. Med noget ambivalente følelser fik den turansvarlige fremstammet noget i retning af: ”Stort tillykke – Godt fisket!”.


 

Og så var vesterhavsturen i gang.

 

Torsdag aften blev en aften, hvor de store stimer af sildinger sprang for livet, men hvor det helt vilde makreleventyr lod vente på sig. Der blev dog fanget pænt med makrel, som blev frosset ned i hel tilstand så man havde til agnfiskeriet lørdag.

 

Fredag blev brugt på at dase på de varme høfdesten, alt imens diverse online vejrtjenester blev konsulteret angående den noget tiltagende vind fra syd.


 

Der blev fanget lidt makrel fra morgen og til først på eftermiddagen, og ulkene kunne således sætte tænderne i lækker, lækker makrel og bars, der på fornemste måde blev tilberedt af bl.a. Kluden aka Lindvig, der også havde forvildet sig vest på, sandsynligvis ansporet af nyheden om en Dicentrarchus labrax i hæderlig størrelse.

 

Fredag aften indtraf det længe ventede makreleventyr for alvor! De, der kom af sted, fik makrel i overflod, og enkelte ærgrede sig endda over, at makrellerne bed så lystigt, at blinkene ikke kunne nå at blive præsenteret for de sølvblanke aborrer, der også havde indfundet sig. Ellers blev fredag aften brugt på fin-tuning af grejet.

 

Og hvilket grej! Flere ulke havde gevaldigt opgraderet grejet forud for havturen, da sidste års 200 meter vand og store fisk havde presset ulkenes daværende grej betydeligt. Der blev også bundet forfang, ja hele 3 dage i streg op til turen var flere ulke i gang. Der blev også flyttet en del line rundt på hjulene.


 

Vejrudsigterne var som altid omskiftelige og ulkeminerne var dystre, da flere mente at lørdagens tur ville blive aflyst. Klarmeldingen var kommet allerede fredag eftermiddag og humøret var steget, men faldt helt ud af posen da Agger kl. 01.15 lørdag blev ramt af et særdeles voldsomt vejr med lyn og torden. Tue var allerede lidt utryg ved situationen, så han valgte at blive hjemme. Uvejret var dog ved at være ovre da vi sejlede ud, med det havde sat sine spor og Kaptajn Klemme kunne berette, at vi ikke kunne komme derud hvor han havde planlagt det. Dagen ville blive brugt på 40-60 meter vand, og ingen vrag. øv bøv. Vi kom af sted og helt uforberedt efter blot 1.5 times sejlads lød hornet.  Folket panik-riggede deres stænger og kampen var i gang.

 

De først par timer var fiskeriet noget sløvt undtaget for Laurits, der i et forsøg på at brække sin kastestang, fangede en halv balje torsk inden andre stort set var kommet i gang. Han fangede i øvrigt sin første kuller:


 

Laurits sluttede sit fiskeri på toppen, og vurderede ved middagstid af det bedst kunne betale sig at sove på rælingen, hvilket han gjorde nærmest resten af dagen. Han fik selskab af Birkeland, der efter at have forsøgt sig som udgyder af rubby dubby, okkuperede den ene langside af bænken.

Der kom fint med mindre torsk i båden, men det helt store bonanza udeblev. Jens’ kollega Lars fik en fin lange på ca. 5 kg (Lad os se billedet Jens!)

 

Havturens fisk blev Kasper Bjerre med turens by far størst torsk på 7,5 kg

 

Vejret blev vildt! Klemme meldte 15 m/s og vi vurderede bølgerne til ca. 3-4 meter. Vi forsatte dog fiskeriet et par timer mere, men hen på eftermiddagen kaldte Klemme det for en dag, og gav os et mundtligt gavekort på et par ekstra timer næste år.

 

Tak for en god tur til søs, skal der lyde herfra til Skipper Klemme!

 

Søndag blev brugt på at restituere. Folk var trætte og groggy, men enige om, at det var dejligt, at husets gulvbrædder nu ikke længere gyngede helt så slemt, som aftenen forinden. Vinden var tiltaget i en sådan grad, at kystfiskeriet på selve Vestkysten blev opgivet. I stedet gik den vilde jagt efter helt og multer, men lige lidt hjalp det.


 

Ud på eftermiddagen blev turen officielt afblæst, og de sidste biler tog den lange tur østover.

 

De to turarrangører vil gerne sige mange tak for en dejlig fiskeferie med dejlig stemning, højt humør, mange fisk og en mindeværdig kulisse!

 

 

 

 

.

 

 


 

 

 


3-9-2013