© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Alt godt kommer til den der fisker



Havørred Kysten på 1.2 kg. og 50 cm. fanget af Kasper Stengaard Sørensen

Beretning
Just som søndags-post-løbeturs-chilleren satte ind, ringede en lettere forpustet Nicki, med forespørgsel om en Djursbåler. Damen skulle på arbejde og i stedet for at serie fede den, sprang jeg på. Min Stradic havde netop fået full service, så om ikke andet kunne det bliver testet på en makrel.
Første plads var på det vestlige Helgenæs, med vind i lige i skærmen, og snadder på krogen i hvert kast. Vi tog om på østsiden hvor forholdene var væsentligt bedre med ok gang i det uklare vand. Vi løb ind i et par mini sej, og stødte på et par andre Århus folk, der hev en fin makrel op.
Mørket begyndte så småt at falde på, og Nicki tog en pæn makrel. Han blev på spottet, men jeg fiskede videre hen af kysten. Der skete ikke det store, og jeg besluttede at gå det sidste stykke hen til en lille pynt, selvom gåturen til bilen allerede var estimeret til 30 min. Et par få kast og lidt rusk melder sig. Jeg tænker små sej, der hurtigt bliver opgraderet til et eller andet, der helt sikkert skal battes. Fisken går fri af vandet, og det er klart at det er en blank havørred, som skal med hjem, hvis ellers jeg kan løfte opgaven. Puls, koncentration, adrenalin ja alt peaker i min krop og tusind tanker flyver igennem hovedet. Det skal lykkes det her! Er bremsen for løs? For stram? Bliver den fightet for hårdt eller for fesent? Bremsen bliver løsnet lidt tror jeg, og fisken kommer tættere på. Under hele fighten havde jeg kontakt til fisken, og havde en følelse af at den var kroget godt, alligevel var jeg maks oppe at køre. Der bliver taget line af i små ryk og rusk, men jeg bestemmer! og efter en endnu lufttur er fisken nu kun 5 meter fra stranden. Nu er det nu, og jeg kører den sprit nye spiderwire 0,12 på mit velsmurte Stradic. Fisken bliver kanet på land og jeg brøler sejsbrølet!
Nicki kommer løbende og udbryder ”shit der er meget kød på den”. Jeg holder ham væk med en pind, det er min den her fisk.
Endelig lykkes det at undgå en faller eller en undermåler, men rent faktisk en keeper havørred, en fin en tilmed på 50 cm og 1,2 kg. Jeg har fisket svært meget efter dem, men først nu lykkes det, og det er fantastisk. Jeg ved at jeg har gjort en masse forkerte ting mht. havørredfiskeriet de sidste par år, det både med tid sted, grej og teknik. Jeg er blevet klogere, og retrospektiv set så var der mange ting, der var rigtige i går, og det udløste også en gevinst. Den blev taget kl. 20.45 på en 16 g. tobis farvet sølvpil med en Owner s-61 str. 1/0.

Mens dette skrives ligger den og hygger i citron, persille og andre gode sager. Hvidvinen er på køl, og jeg er svært svært tilfreds.

Stengaard

19-8-2013
Kasper Stengaard Sørensen | ks_connection@hotmail.com
Tak for det drenge. Det giver virkelig blod på tanden, og jeg ser frem til den kommende tids ture, hvor det måske vil lykkes igen :-)
21-8-2013 20:00:01
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Stærkt Kasper, jeg kan ikke lige komme i tanke om nogen der fortjent den her fisk mere end dig. Stort tillykke!
21-8-2013 15:25:07
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Næste gang får du brug for en større pind. Tak for en god aftentur.
20-8-2013 20:52:12
Jens Lillelund Hammer | jens_lillelund@hotmail.com
Tillykke med den fine og meget velfortjente fisk!
20-8-2013 14:21:52
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Lækkert, tillykke med fisken! Det er sgu en god fornemmelse når det endelig lykkes at fange den fisk man har jagtet så længe...!
20-8-2013 10:26:20
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
Tillykke med dén, Kasper. Fin fisk og sjov beretning. Klassisk. Det bedste sted er altid, aller længst væk fra bilen..
20-8-2013 9:41:40
Kasper Falck-Rasmussen | kasperfalck@hotmail.com
Fedt Kasper. Godt tænkt at holde Nicki væk med en pind; )
20-8-2013 8:21:24
Andreas Svarer | avsvarer1@hotmail.com
Fed rapport, og konge billede, Det siger det hele! og ikke mindst tillykke med den trinde fisk;)
20-8-2013 8:21:19