© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Ny pr i Krokodille



Gedde på 11 kg. og 115 cm. fanget af Andreas Svarer

Beretning
Var en tur ude på søen sammen med Henrik, efter de sortstribede banditter. Vinden var kun moderat så vi kunne godt holde styr på fire stænger bag båden med et par små paravaner efterfulgt af div. woblere. Vi lå stille og roligt og træk langs med kanten, og selvom der flere gange var fisk på loddet udeblev huggene. Efter et godt stykke vendte vi om, for så at prøve den anden side af søen. På tilbagevejen når Henrik lige at få en mini pindgedde fordi jeg kommer lige lovlig tæt på nogle åkander, den sad heldigvis yderligt, så hans fine rapala wobler overlevede og blev hurtigt sendt ud igen.
Efter yderligere 3-4 timers resultatløst dørgning, falder hugget endelig! Henriks stang flexer fuldstændig i bund, og efter en lang og intens fight kan han lande et pragteksemplar af en aborre, som vi hurtigt skyder til 22,5 cm..
Fedt, så var turen jo ligesom redet, så vi vendte kursen mod bilen igen. Jeg havde taget en geddestang med, hvis det nu var at alting glippede og det må man jo sige at det mildest talt gjorde, så den blev sat imellem de to andre stænger med en dywgående wowler, som næsten fiskede lige under båden. Og efter kort tid er der allerede bud efter den. Jeg griber hurtigt stangen og hiver den ud af stangholderen med det resultat at håndtaget får fat i den bagerste stang som ryger ud stangholderen og ryger i baljen med et plob! Jeg skynder mig at prøve og vikle min line rundt om bunddelen af stangen som langsomt er ved at synke i dybet, men kan kun lige akkurat nå at få linen ind under en enkelt gang. Jeg får langsomt løftet stangen op til overfladen igen, men havde altså lige glemt at der jo faktisk sad en gedde får enden, som nu var ved at blive utålmodig og bygyndte at té sig, med det resultat at stangen ryger af linen igen og forsvinder ned i dybet. Henrik for hurtigt slukket for motoren og smidt en markør ud, imens jeg hiver den lille pindgedde ind, som han hurtigt afkroger. Nu havde vinden tilfældigvis, blæst os bagud til der hvor stangen røg i vandet, så jeg tager et kast i den retning hvor jeg nogenlunde troede linen ville være, og til alt held får jeg fat i linen, hvorefter jeg så kan hive stangen indenbords igen, Puha! Det kan faktisk godt anbefales at kyle en stang overbords engang imellem, hvis man har en lidt sløv fiskedag, for det kan altså godt få adrenalinen op at køre!
Nu skulle jeg altså lige have en pause, så jeg lod aborre stængerne være inde, og så vippede jeg bare geddewobleren 10 meter ud bag båden, og så ku den få lov og passe sig selv indtil vi var nået tilbage til bilen, men efter kun 5 minutter er det hug igen.
Jeg får fat i stangen og for sat krogene, og kan godt mærke med det samme at det er en god fisk. Henrik får hurtigt halet de andre stænger ind mens jeg prøver at få fisken til overfladen, men det er virkelig en stærk fisk og der går hvad der føles som 5 minutter før vi ser den første gang, og hvilket dyr! Aldrig har jeg set en gedde så bred over hovedet. Den bliver selvfølgelig hurtigt træt af at se på os, og dykker hurtigt ned i dybet igen i et kraftigt udløb. Fighten kan på ingen måde sammenlignes med en rogntung vinter-gedde i 2 grader koldt vand, den her bliver bare ved med at tage vilde udløb og tvinger stangen i ned i vandet, og der skulle også tre forsøg til før jeg kan få taget et gældegreb og om det massive hoved. Henrik har gjort det hele klar, så mål og vægt kan gå så smertefrit som muligt. Model-målene viste hele 115 cm og 11 kg, så det var en ny pr, og hvilken én. Men med det sagt, så helt sikkert en fisk der kunne være sjov og hilse på igen til februar-marts..
Efter et på hurtige billeder får den dog friheden igen med en lille aftale om et gensyn igen først i det nye år. Bagefter bliver vi vidst hurtigt enige om at det var en udmærket fisk at slutte turen af på, så vi valgte at kalde det for en dag og sejlede i land.
K&B Andreas

29-9-2013
Anders Bækkedal | andersbaekkedal@gmail.com
Voldsom fisk!!! Tillykke med den.
5-10-2013 13:21:36
Andreas Svarer | avsvarer1@hotmail.com
Tusinde tak skal i have:)@Torben, ja, og nogle gange har man bare lov at være pisse heldig;)
1-10-2013 23:20:00
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Den wobler ser pludselig underligt lille ud.
1-10-2013 21:24:57
Torben Ankjærø | ankjaeroe_torben@hotmail.com
Vildt!! så gør det ikke så meget at det gik lidt trægt i starten...tålmodighed belønner sig..
30-9-2013 21:46:06
Kasper Stengaard Sørensen | ks_connection@hotmail.com
Damm den er voldsom! Tillykke med den!
30-9-2013 15:00:45
Jens Lillelund Hammer | jens_lillelund@hotmail.com
Hold nu op, hvor er den vild! Tillykke med den - og med specimenaborren til Henrik ;-)
30-9-2013 14:16:39
Jonas Høholt | jonashoholt@hotmail.com
Pisse godt Andreas!
30-9-2013 12:03:01
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Voldsomt, tillykke med dyret!
30-9-2013 11:00:40
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ja, hiv den op igen om nogle måneder, så har du ikke bare KR på længde men også vægt. Stort tillykke med den! I øvrigt glad for at se at der ikke er brugt en telelinse til foto, men at fisken fotograferes som den har fortjent :P
30-9-2013 10:46:59
Bjarke Birkeland | bjarkebirk@hotmail.com
Sådan Andreas! Den er fandme fin - du kunne nu godt have bildt mig ind at der er mere end 11 kg fisk i det der monster - den ser virkelig massiv ud.
30-9-2013 8:55:22