© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind



















Søørred på 0 kg. og 65 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Ingen tvivl om, at succes i søørred-fiskeriet var mit store mål for 2013. I foråret gik det fint, men jeg havde fra pålidelig kilde hørt, at der også i efteråret kan være et vindue for noget potentielt voldsomt fiskeri, så selv om jeg var presset af en nært forestående familieforøgelse tog jeg sidste lørdag på søen med Morten. Det gav fint med fisk, og var en rigtigt god tur!

I lørdags var det så Daniel der ville på fisketur. Hende derhjemme lå bag i-pad’en i sofaen og så meget gravid ud, men hun mente ikke at hun ville føde i løbet af dagen, så afsted det gik. Vi kunne slet ikke finde ud af om vi ville fiske aborre, gedde, ørred eller noget helt tredje. Mulighederne på så fin en efterårsdag var vel alt for mange, så en del forskelligt grej var pakket. Først da vi lå på søen skar jeg igennem: Vi starter med at se, om der er en ørred der vil lege med.

Dét var der! Nap, nap, nap og mere nap! Det kunne nok umuligt blive vildere, fangsterne grænsede til det surrealistiske. Forståeligt nok kom vi aldrig videre til andre arter.

Mine tre største fisk på dagen kom inden for en time lige før middagstid, faldt alle for det samme blink, og afslørede hver og en deres størrelse i overfladen sekundet efter de mærkede krogen, hvilket hver gang får mig helt op under skyerne. De kolde facts sagde 56 cm, 58 cm og 65 cm. Ingen af dem fik sat tal på vægten, for det gik virkeligt stærkt med fiskeriet, og vi havde fuld fokus på korrekt håndtering og problemfri genudsætning, samt at få skudt nogle billeder med Daniels nye DSLR med tilhørende superoptik.

Daniel fangede mindst lige så mange fisk som mig, med en klar overvægt af store og smukke ørreder over halvmeteren og i sublim kondi tilmed, men de helt gamle og lange ville kun bide på i min side af båden ;o)

25-10-2013