© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Prædatortur


Søndag d. 17. november stod der prædatortur i kalenderen, og Lommeulkene skulle på jagt efter de skarptandede. Desuden var foreningens nye båd blevet officielt indviet dagen i forvejen, og den skulle selvfølgelig med på turen og testes igennem.


Målet var gedder og sandart i de midtjyske søer, vejret viste sig fra sin fornemste side, og 11 mand var klar på at tage udfordringen op. For at få alle mand med, og samtidig spare kræfter til at fiske ind i mørket, mødtes vi ved søen kl 13. Nogle få kunne dog ikke vente så længe, og tog mødommen på foreningens nye båd allerede om formiddagen. Da vi andre mødte op, kunne de berette om 3 mindre gedder til dem selv, mens Michael Gramkow, der ligeledes var mødt lidt tidligere op, allerede havde haft en super gedde på 104 cm og 8,9 kg i båden.


Første fisk i den nye båd.


Ulkene blev nu fordelt i de 5 både, og jagten på rovfiskene gik for alvor ind. Jeg selv fik æren af at overtage ulkens fine nye båd sammen med Tue, som var ganske jumfruelig ud i bådfiskeriet på de ferske vande, og dermed tvangsindlagt til at lægge øre til mine tidligere erfaringer. Da stængerne var sat, gik der ikke længe, inden at den første stang flexede. Tue mente, at jeg skulle tage den første fisk, og så kunne vi ellers skiftes derfra. Det var en mindre gedde, som hurtigt blev afkroget ved bådsiden.


Nu var de øvrige både ligeledes kommet i gang, og brølet fra Kasper SS og Jens afslørede, at de havde fundet en af søens bedre fisk. Fisken gjorde det nødvendigt, at låne en vægt fra Michael, der nu havde fået selskab i båden af Rasmus Ottosen. Tallene sagde 108 cm og vist nok 8,8 kg. En super fisk, der kunne blive spændende at møde igen, når den har fået lidt mere sul på kroppen…!


ens med gedde på 108 cm.


Dagens anden fisk i vores båd gik som aftalt til Tue, og den huggede kort efter at vi var sejlet væk fra Kasper og Jens. Hugget var hårdt, og Tue blev sat på opgave, da en god fisk havde taget på én af de lette stænger. Han mestrede dog opgaven til UG og bestod båd-prøven med glans, da jeg efter en god fight kunne lande en smuk rund gedde på hele 8 kg fordelt på kun 92 cm. De andre både berettede ligeledes om flere gedder på 3-6 kg, så der var fisk til næsten alle mand.

Tue med sin nye PR


Den skulle naturligvis fejres!


Kasper SS med en meget tung gedde...


Efterhånden som mørket begyndte at trænge sig på, blev der længere mellem fangsterne. På de næste timer havde vi kun et par forsigtige fisk, der desværre faldt af efter kort tids fight. Historierne var det samme for de øvrige både, der berettede om enkelte mindre gedder, så omkring kl 19 trak de lune stuer og aftensmaden for hårdt i nogle af os. På land viste det sig dog, at Michael alligevel også havde haft en enkelt sandart på godt 3 kg inde og vende til afkrogning.


Allan og Morten Svarer, samt Laurits med Nicki og Mikkel i båden, holdt dog ud og fortsatte jagten på nattens sky sandarter. Fra de efterfølgende beretninger viste Morten sig endnu engang som ulkens ukronede sandartkonge, eftersom han landede tre styk med en super fisk på 75 cm og hele 4,95 kg på toppen. Allan fik ligeledes en enkelt fisk, og der blev også en mindre sandart til Laurits.


Morten med turens fisk


Og til sidst en stribe nattefisk...


Alt i alt må det siges, at have været en meget vellykket tur med fisk til alle mand og nogle flotte eksemplarer på toppen. Derfor er det heller ikke helt nemt for mig at vælge turens fisk, som der er flere gode kandidater til. De tre ekstra point går dog til Morten for en god sandart med en voldsom konditionsfaktor. 

Tak for turen til alle deltagerne!


24-11-2013
Tue Petersen | tuepetersen@hotmail.com
Tak til alle for en hyggelig dag. Men især tak til Jonas R. for at give en udførlig og hyggelig instruktion udi geddefiskeri fra båd. Det er samlet set den største fisk jeg nogensinde har fanget, hvilket gør mig glad.
26-11-2013 14:43:30