© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Ikke flere følgere, tak!



Havørred Kysten på 2 kg. og 58 cm. fanget af Stefan Skovbo

Beretning
Jeg var taget afsted med Troels og Nicolai, i et forsøg på at gøre det op, med gårsdagens første nultur.
Vi havde igår massere af følgere og så fisk på den gode side af 5 kg rulle i den spejlblanke overflade. Og det lykkes min kammerat at narre en enkelt fisk, omkring målet, mens jeg selv måtte nøjes med at se de store fisk følge med, for blot at se fluen an og afvise den efterfølgende. Det er spændende de første par gange, hvorefter det bare bliver et gigantisk irritationsmoment! Og irritationsmomentet bliver ikke mindre, når spidsen på min tcx'er vælger at give op, i et af de sidste kast, imens man i forvejen er viklet ind i skydelinen! ØV! (Min kammerat kom hen, for at spørge hvad jeg stod og dansede sådan for, ude i vandet)

Vi valgte her til morgen, at besøge djursland endnu engang for at få revance!
Vi statede inde i bugten, da det første lys ramte kysterne.
(Vi havde dagen forinden set Havørredens Hemmeligeheder 5 & 6, så fiskefeberen var i top!)
Overfladen lå stadig næsten blik hen, dog med enkelte rifler fra vinden de havde lovet skulle tage til i løbet af dagen. Nicolai startede ud med at få en fisk lige omkring målet, og en enkelt følger. Jeg selv, måtte nøjes med synet af morgen solen, og tage billeder af kammeratens fisk.

Vi kørte til en ny plads, hvor det lykkedes Troels at narre en fisk på en 42-43 stykker, til at tage hans godmorgenreje! Det hjalp ikke på humørret, at den havde fulgt med min flue ind, da jeg fiskede over strækket..

Vi kørte herefter længere ud på Djursland, i håb om noget større. Vinden var taget til, og blæste nu omkring 5 ms. Alt i alt virkede det lovende for dagens fiskeri!
Til trods for den tiltagende vind, virkede det stadig for stille inde i bugten. Vi valgte derfor at satse på at fiske på yderkysten, hvor der måtte være lidt mere gang i vandet! Og ganske rigtigt! God vind og gode dønninger! PERFEKT!
Men ingen fisk på det første lange stræk? Det kunne ikke passe! Vi fiskede om på det giftige rev, hvor der bare burde stå en fisk! Men heller ikke her, havde fiskene læst på lektien, om hvor de burde stå i sådan noget vejr!

Lidt slukøret, fisker jeg videre omkring pynten. Her står en anden fluefisker og gemmer sig. Så revet er allerede lige fisket over én gang. ØV x 2!
Jeg trasker hen og snakker med ham, og han siger at der intet liv har været! Nå, det øgede da ikke chancerne i hvert fald..
Jeg render dog alligevel hen og fisker et lille stenrev af, som stikker ud fra kysten, med dybt vand på begge sider. I første kast, har endnu en følger, som alligevel napper i fluen til sidst! Succes! Jeg fik rent faktisk en fisk til at hugge, selvom den ikke blev siddende!
Jeg går lidt længere ud på revet, og ser så 2 sæler stikke hovedet over vandet, 15 m fra mig, lige som jeg ligger et kast langs revet. "Amen for pokker.." når jeg lige at sige, inden min flue sidder fast i en tangplante, for bare at gøre oplevelsen værre! (Sæler er ikke just gode for havørredfiskeriet, for dem som måske undres over at jeg ikke nyder dette flotte syn).
Jeg forsøger at give fluen ud af blæretangen, da tangen pludseligt ryster på hovedet, og svømmer ud af i voldsom fart(???) YES! Endeligt!!
Fisken figter godt, men må til sidst overgive sig og glide ind over netkanten! Det resultere i glædesråb fra både mig og min kammerat, inde fra stranden!

Moralen må være, at man aldrig skal tage "der er ingen fisk i dag, det er dødt" for gode varer! Der er jo en grund til at man vælger pladsen i første omgang

Efter endt fotosession, bliver fisken renset. Ikke mindre en 20 tobiser, har fisken grådigt fortærret! Så er der i hvert fald ikke tvivl om fluevalget til næste tur på yderkysten! (hvorfor den så valgte at sluge en rejeflue, må stå hen i det uvisse )

Vi kører herefter ind i bugten igen, hvor Troels' far fisker. Troels render lige ud på et lille rev, hvor han hurtigt hiver 5 fisk, med største omkring 45. Jeg er ikke meget for at indrømme det, for den er pokkers grim - men den godmorgenreje fungerer altså bare i det østjyske !

Knæk og bræk derude!

13-4-2014
Stefan Skovbo | stefanskovbo@gmail.com
Der skal da bare nogle pæne fisk herind Nicki :) - Skide værre med om de giver point!

Hehe Kasper - Jeg tror lige jeg skulle bruge lidt tid på at få skuldrene til at falde på plads :)
17-4-2014 17:28:28
Andreas Thomasen | ergo.drokles@gmail.com
Man føler virkelig med dig, når man læser din rapport. Tillykke med at du fik én til sidst, man skal ikke have fisket i lang tid for at kende til frustrationen ved bare at stå der og fiske tang.
14-4-2014 12:00:39
Kasper Stengaard Sørensen | kasperstengaard@gmail.com
Sjældent har jeg set et så bestemt blik fra en fanger, der netop har landet en 2 kg ørred :-) men ok - man fornemmer tydeligt den forudgående irritation
14-4-2014 10:43:06
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Fedt du smider den på selvon den ikke giver point. Trak selv en nullert idag. Godt at se andre fandt fisk. Pæn fisk i øvrigt.
13-4-2014 20:04:35