© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Påskefiskeri



Brasen på 0 kg. og 57 cm. fanget af Kasper Bjerre

Beretning
Så blev det endelig påske og dermed tid til fiskeri. I løbet af påsken blev det således til 6 fisketure efter søørred, sild, brasen og rudskalle.

Inden min lillebror kom hjem til Viborg var jeg ude og lufte min far, først efter søørred og derefter sild. Der var langt mellem søørrederne, og det blev derfor desværre kun til en enkelt lille tyk på 36 cm til mig. Sildene til gengæld havde vi god held med, idet det ikke tog andet et par timer at fange ca. 70 styks, og så havde vi vidst også de sild, vi skulle bruge :)

Lørdag, søndag og mandag gik med at fiske brasen og rudskaller i et af vores kendte vande. Vi fik omkring 60 brasen til sammen, men desværre var kampvægten endnu ringere end den plejer at være og længden manglede desværre også. Således blev mine de tre største brasen på 55, 57 og 60 cm, hvor af den største kun vejede 2,6 kg.

Til gengæld havde vi bedre held med rudskallerne, da vi fik omkring 15 rudskaller over kiloet med den største på 1,49 kg, desværre for mig stod min lillebror for langt de fleste af dem, og jeg måtte derfor nøjes med de næststørste på 36, 37 og 42 cm, som havde vægtene 770 g, 990 g. og 1,22 kg.

Lørdag blev til turens overraskelse, idet min lillebror misser et hug på den bundfiskede orm. På vej ind får han dog fat i noget tungt, som kæmper rigtig godt. Vi tror derfor, at det må være en fejlkroget brasen, men til vores store overraskelse er det en fin gedde omkring 6,5 kg, som har taget ormen rent. Heldigvis holder 0,21 nylonspidsen, og efter et enkelt foto kan vi udsætte gedden igen.

Knæk og bræk
Kasper

22-4-2014