© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Ulketurs-trøstefisk



Fladfisk på 0 kg. og 37 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
På en Ulketur, hvor vi 6 mand høj fejlede grusomt på mission havbars, og åbenbart heller ikke var snedigere end dummeste fisk i en stime multer, sluttede jeg af med nogle timer som molefisker.
I et par hugperioder efter noget tungt skibstrafik fangede en masse små skrubber og ising på backup sild. Denne var største fisk i flokken.

Nassede mig desuden til en tobis ved en venlig nabofisker, denne blev halveret og monteret under flåd. Da bremsen pludselig tog et hurtigt ryk, troede jeg der var makrel i farvendet, men op kom i stedet en stavsild.



Trods det meget magre resultat, der på ingen måde står mål med indsatsen, var det nu alligevel fedt at se noget nyt og noget anderledes vand, så tak for endnu en god Ulketur, trods alt!

28-6-2009
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ja, jeg fangede en moppedreng af en stavsild sidste år på en hundestegle under flåd - Den blev hastigt afkroget og genudsat, svømmede dovent et par meter, for så bare at lægge sig i overfladen og drive halvdød til havs som mågekost.
PVC kan da sagtens gå i juni.... så længe man står i vand til skridtet.
2-7-2009 17:08:35
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
Tror nu også både PVC og neopren havde været en anelse varme i lørdags:) Nej du har selvf. ret mht stavsilden, det betyder ikke noget i det store hele. Kunne bare huske J. Sørensen havde skrevet noget om dem i Sportsfiskeren engang. Kan forestille mig, man heller ikke skal pille meget ved sådan nogle, før de har fået dødsstemplet. Men bestemt en sjov bifangst!
1-7-2009 23:37:54
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Forkert, Daniel! Har både neopren og PVC, skulle bare have en undskyldning for at overlade det til jer andre, at bomme den på spøgelsesfisk!
Ej, der hvor jeg har fisket efter bars før har waders ikke været en fordel, derfor blev de hjemme. Jeg tager i øvrigt til Vestkysten igen næste weekend, og overnatter derovre. Vil ikke have bars-fiaskoerne hængende på mig længere!

Og ja, stavsilden var kroget i svælget, og døde. Men i fåtal er de vist ikke længere, der er kommet flere og flere af dem i vores farvande, og det er da også tredie år i træk jeg fanger dem som bifangst - Tjek i øvrigt Henrik Hansens målrettede rekord-gokkeri, så er min ene smutter vist en dråbe i havet:
1-7-2009 15:39:51
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
Sejt med stavsilden! Går næsten udfra du nuppede den, udfra billedet? Er de ikke lidt i fåtal, eller hvordan ser det egentlig ud? Men ja satme hyggelig tur, bortset fra de udeblivende bars og de indeblivende tømmermænd. Skal du iøvrigt ikke ha' invisteret i et par waders, eller er du bange for, at vi ikke kan genkende dig i ny påklædning?;)
1-7-2009 10:09:48
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Tillykke tillykke
28-6-2009 20:02:41
Jakob Madsen | ardsen@yahoo.dk
Sejt med en stavsild. Det er sgu ikke hverdag på kysten her østpå.
28-6-2009 19:19:01