© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

TrollinglaksLaks på 0 kg. og 93 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
En kammerat inviterede mig med til Bornholm, den helt store ”trollingpakke”. Som nybagt far var det dog lidt mere end jeg kunne gabe over, men efter lidt puslespil med andre makkere gik kabalen op for skipperen, og båden var med mandskab alle dage. 3 dages laksefiskeri, bagbords side af en Ryds Bigfish rigget efter alle trollingkunstens regler var en realitet for mig.

Vi lejede en bil, trak båden til Køge, nåede netop færgen, og satte skuden i tidligt onsdag morgen. Men sikken vind, sikke bølger. Planerne tog bølger, så vinden, så legede de drage og slog ned på den anden side af noget andet grej. Efter to timers bål måtte vi give op.

Samme gentog sig torsdag. Vi tog den med ro derhjemme ind til middag, og gjorde så et forsøg lidt tættere på læ af land, altså uden downriggere, men lige meget hjalp det. Her kastede uregelmæssige vinde på en eller anden måde bare endnu mere rundt med båd og grej. Dammit jeg var ved at brænde sammen, da vi efterfølgende brugte flere timer på havnen på bådvedligehold og hyggelig snak. Heldigvis var der dog en bedring i vejret i meldingerne for fredag, min sidste dag og altså sidste chance!

Der var stadig masser af gammel sø da vi gik ud fredag morgen, men ikke meget vind. Alt grejet så ud til at spille, både med og mod bølgerne. Ved middagstid var der dog stadig ingen fisk på blinkene, så vi bandt rigs til døde agnfisk, riggede radikalt om og og søgte nye jagtmarker.

Det var et godt træk, for nu gav det nap. Først et par store hornfisk kroget midtskibs på skippers stænger, og så endnu et release på en overfladeagn. Først annoncerede jeg horn, men efter lidt tid så jeg den i bølgen langt bagude. Måtte konstatere at ”hornet” var noget høj over ryggen af en musikål at være. Dernæst undrede det mig, at jeg ikke sådan lige fik den i overfladen, så jeg ændrede mening til lille laks. Hjulede den ind i skruevandet, helt uden at fjerne andre stænger. Min første laks måske nok, men den var jo ganske lille… Da den apatisk dukkede op bag båden måtte jeg dog justere vurderingen drastisk!

I nettet kom den, og jeg kunne juble og kramme skipper. Første laks en realitet!

26-4-2014
Kristian Søby Nielsen | soebyfly@gmail.com
Øjner jeg en ny type ulketur??
27-4-2014 15:26:23