© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Trolling 2Laks på 0 kg. og 78 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Et par timer efter første laks på CV’et var den gal igen. Igen i min side. En planer gik bagud. Alt i mens jeg var ved at løfte stangen op af holderen begyndte nabohjulets skralde at klikke. Tjekkede lige om der var filter, men næ nej – Dobbelt hookup i min side!

Skipper var maks kølig, jeg blev dirigeret til UG, og jeg anede da slet ikke at to downriggere kunne bjærges så hurtigt, samtidig med at båden blev styret og andet grej omorganiseret. Den fisk der føltes mindst var tættest på båden, så den tog vi først. Da det var klaret var den anden vist blevet træt og havde fulgt planeren, som ikke var udløst, ud i startposition (?). Ind med den også, og så kunne jeg ellers juble igen, særligt over hvor flot den på 78 cm var.

Jeg er lidt overrasket over de fightegenskaber jeg oplevede, men det er åbenbart ikke helt usædvanligt. Måske fordi jeg fik "vandrelaks" og ikke "opvækstlaks"… Måske det bare var sådan fiskene var på dagen… Men havde tilsvarende størrelse brasen sat siden til med 3 km/t så havde de vist givet mere run på knarren ;o)

- Uanset at jeg ikke så nogen særlige fightegenskaber, så var og er det dog en rigtigt fed oplevelse at stå der med sølv i hænderne. Det er ikke en tur jeg sådan lige glemmer, og mon ikke jeg får laksefeber igen en dag.

Tusinde tak for den fornemme invitation samt instruktion og sejleri i spitzenklasse, og da ikke mindst også tak til bådens ejer for bare lige uden videre at stille sådan en voldsom maskine og udstyr til rådighed for langfart.

26-4-2014
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Den her fisk er bomben. Jeg synes simpelthen prikkerne på østersølaksen er for fede. Jeg ved godt det nok kun er noget man kan nyde hvis man er lakse-nørd, men jeg synes det ser pisse godt ud.
27-4-2014 14:24:20