© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Trolling 3Laks på 0 kg. og 73 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Et par timer efter første laks på CV’et var den gal igen. Igen i min side. En planer gik bagud. Alt i mens jeg var ved at løfte stangen op af holderen begyndte nabohjulets skralde at klikke. Tjekkede lige om der var filter, men næ nej – Dobbelt hookup i min side!

Skipper var maks kølig, jeg blev dirigeret til UG, og jeg anede da slet ikke at to downriggere kunne bjærges så hurtigt, samtidig med at båden blev styret og andet grej omorganiseret. Den fisk der føltes mindst var tættest på båden, så den tog vi først. Da det var klaret var den anden vist blevet træt og havde fulgt planeren, som ikke var udløst, ud i startposition (?). Ind med den også, og så kunne jeg ellers juble igen, særligt over hvor flot den på 78 cm var.

Jeg er lidt overrasket over de fightegenskaber jeg oplevede, men det er åbenbart ikke helt usædvanligt. Måske fordi jeg fik "vandrelaks" og ikke "opvækstlaks"… Måske det bare var sådan fiskene var på dagen… Men havde tilsvarende størrelse brasen sat siden til med 3 km/t så havde de vist givet mere run på knarren ;o)

- Uanset at jeg ikke så nogen særlige fightegenskaber, så var og er det dog en rigtigt fed oplevelse at stå der med sølv i hænderne. Det er ikke en tur jeg sådan lige glemmer, og mon ikke jeg får laksefeber igen en dag.

Tusinde tak for den fornemme invitation samt instruktion og sejleri i spitzenklasse, og da ikke mindst også tak til bådens ejer for bare lige uden videre at stille sådan en voldsom maskine og udstyr til rådighed for langfart.

26-4-2014
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Gamakatsu EWG i en løje fra Silkeborg kombineret med skippers baithoveder :o)
28-4-2014 22:55:20
Anders Bækkedal | andersbaekkedal@gmail.com
Lækre fisk! Jeg er enig med Morten.. du bliver maje svær at røre i år. Især med den spredning du arbejder med, Gedder, Sandart, Skalle, søørrede og nu laks. Hvad krogede du fiskene på?
27-4-2014 17:51:24
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Du skubbede en af mine fisk af listen over ulkerekorder, din bandit.
27-4-2014 14:16:49
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Det er lidt nemmere på søen efter ørred - eller hvor man nu har en frontmonteret. Så er det bare at kappe benzinmotoren og lade elmotoren i næsen trække med en halv knob eller mindre. Hvis vi havda fået en stor en havde vi også trukket alle grejer ind og taget den i frigear med vinden i hækken.
Vi har fights'ene på gopro, og når jeg sammenligner med andre laksevideo'er hvor de fisker blink og fighter men 3 knob så var mine fisk nu stadigvæk ret tamme.
27-4-2014 14:12:43
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Jeg har en bekendt der troller lidt ved Møn. Han slukker motoren for at få fighten og så lever han med kludret. Men pyt nu med det. Det er nogle fine fisk.
27-4-2014 14:02:07
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Tjoe Thomas, vi havde talt om det på forhånd, men så er risikoen for filter vist tæt på 100% med den mængde grejer man har ude og så kombineret med bølgerne :)
27-4-2014 13:56:12
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Flotte fisk, det er godt at se at der bliver noget kamp i den kategori i år. Jeg er mega missunderlig på at du har fanget østersølaks. Næste gang skal du bede skipperen om at slukke motoren når du fighter fiskene. Ellers er det båden der får fighten og ikke dig. Jeg fik engang en trolling-ørred på 56 cm. Fighten var det latterligste jeg har prøvet. Ikke et udløb kunne den tage, da båden drænede den for kræfter.
27-4-2014 12:58:31
Bjarke Birkeland | bjarkebirk@hotmail.com
Smukke fisk!
27-4-2014 9:06:43
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Sådan en tur koster for en familiefar Morten. Karpe og brasen og div. langture er sgu nok noget nedprioriterede året ud ;o)
26-4-2014 23:04:47
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Shit hvor er de skønne alle sammen! Kæmpe tillykke endnu engang :) du bliver svær at slå i år, når du også begynder at se nærmere på dem med fedtfinner..
26-4-2014 22:19:01