© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Pr laks!



Laks på 0 kg. og 98 cm. fanget af Thomas Mosgaard

Beretning
Efter fredagens regnvejr måtte jeg til åen i dag. Vandstand og sigbarhed var perfekt så jg fik hurtigt rigget til og gik igang med fiskeriet. Efter 1½ times fiskeri fanger jeg en gren. To omdrejninger mere på hjulet og grenen bliver levende. En god laks har taget spinneren og starter nogle hidsige udløb. Jeg må flere gange stoppe laksen med vold for at undgå at den drøner ind i modsatte brink. To gange mistede jeg kontakten til laksen fordi at den valgte at starte en spurt lige imod mig. Det var meget nervepirrende. Da laksen begyndte at vise træthedstegn satte jeg kameraet på bredden og indstillede det på autofyr. Derefter får jeg laksen ind og tager den om haleroden. Hold kæft en bred halerod den havde. Jeg kunne ikke lukke hånden om den. Fanden tog ved laksen og den røg ud af hånden på mig og drønede 15 meter ned af åen. Efter lidt banden og svovlen fik jeg den ind igen og denne gang gik det bedre. Jeg fik fat i fisken og set den an. Det var en rigtig stor hanfisk, mega bred over ryggen og stålblank. Jeg fandt måleåndet frem og målte fisken, 98 cm. Ny pr var en relitet. Jeg løfter fisken op så ryggen stikker fri af vandet og drejer mig over imod kameraet. Jeg kigger op på kameraet lige som det vælter. I det samme begynder fisken at sprælle voldsomt. Jeg har valget mellem at holde fast ved fisken og risikere at skade fisken eller lade den gå og ikke få et billede af min pr. Jeg vælger det sidste og skubber den ud i strømmen.
Da jeg desværre ikke fik et billede der kan verificere størrelsen føler jeg ikke jeg kan tilmelde fisken til konkurrencen som 98 cm så jeg tilmelder den som 0 cm.


Redigeret af webmaster 26-05-2014
Fisken er nu tilmeldt som 98 cm.
24-5-2014
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Jeg takker. Det er pænt af jer at give mig point jeg havde fravalgt. Jeg er lidt ligeglad med pointene, jeg ville bare gerne vise min fisk. Dog er jeg glad for at den kommer på rekordlisten så vores ulkerekordliste kan blive endnu vildere end den i forvejen er.
Jeg vil dog gerne sige at hvis der er en eneste der har et problem med fisken så må vedkommen gerne skrive det og så vil jeg gerne ha frataget pointene igen.

26-5-2014 20:53:21
Laurits Therkildsen | lauritstherkildsen@gmail.com
Jeg har læst lidt op på reglerne for dokumentation af fisk, der meldes til konkurrencen.

Uddrag fra regelsættet:

"#12. Fangede fisk bekræftes med foto eller vidnebekræftelse samt dato for fangst"

...

"#15. Enhver form for afgørelse af tvivltilfælde ligger 100 % i aktivitetsudvalgets hænder.
Overholdes punkt 11, 12 eller 13 således ikke, kan fisken ikke godkendes som værende tilmeldt konkurrencen."

Jeg har konfereret med formanden, og vi er begge af den holdning, at denne fisk er dokumenteret tilstrækkeligt. Der er ingen tvivl om, at der er tale om en havørred eller laks af anseelig størrelse. Der er flere rapporter på siden, der har væsentlig mindre informative billeder end tilfældet er hér.

Som flere andre også skriver, er jeg helt enig i, at en så høj lystfiskermoral, som den vi ser her, absolut bør honoreres.

Jeg tillader mig derfor som formand for aktivitetsudvalget at godkende billeddokumentationen i henhold til #15 i regelsættet. Jeg er selvfølgelig åben for en diskussion, hvis der er nogen, der er uenig.

-Laurits
26-5-2014 19:41:28
Kasper Stengaard Sørensen | kasperstengaard@gmail.com
Mr. wannabe underdog den går ikke! Jeg har netop rettet din tilmelding og gjort din laks 98 cm længere. Tillykke med den for pokker!
26-5-2014 19:35:20
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Din indstilling er for fed, både vedr. det ene og det andet. Mesterligt fisket. Selvfølgelig skal den med i konkurrencen samt fylde det rette sted på klubrekordlisten.
26-5-2014 9:18:29
Tue Petersen | tuepetersen@hotmail.com
Enig med Bjarke D. Det er da også en grotesk stor "sidefinne" (aner ikke hvad det hedder) der stikker op der ved græsset.
25-5-2014 21:49:52
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Også enig med Bjarke D..
25-5-2014 16:10:56
Bjarke Birkeland | bjarkebirk@hotmail.com
Enig med Delhi !
25-5-2014 14:44:38
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Jeg er egentlig enig med Dehli.
25-5-2014 13:49:40
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Hej Thomas

Det nederste billede vil i min verden længe gælde som gyldig dokumentation på fiskens længde. Synes ikke konkurrencen skal være så rigid, at hensyn som dem du tager til fiskens ve og vel ikke kan honoreres. Der er mange billeder der viser tilmeldte fisks længde ringere end dit. Så længe du har målt fisken korrekr burde den tilmeldes som 98 cm, BOM

Bjarke
25-5-2014 10:13:42
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Du er så vild!! Stort tillykke med din nye pr:)
25-5-2014 9:59:35
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Funky billede det øverste. Fin prioritering, fisken sætter givet pris på den ikke kom på foto, men tilbage i vandet. Og så tillykke med den da.
25-5-2014 1:57:20