© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Rimtetur


Vi kunne egentlig have stoppet fiskeriet efter 30 min. og kaldt det en succes, men vi blev ved et par timer endnu.

Desværre var der ikke mange tilmeldte til denne tur, hvorfor forstår jeg ikke. Det er en tur med garanti for nap og samtidig en af de sjoveste former for fiskeri! Det at kaste en håndfuld brød ud og bare se hvordan rimterne kaster sig ukritisk over det flydende brød. Så vælger man den rimte man synes ser størst ud, kaster sit brød til den, og i rigtig mange tilfælde siger det bare slurp! Rimten er dog ikke dum, og mange gange har jeg set det eneste brødstykke med krog i bliver ignoreret. Men med lidt snilde og det rigtige setup kan man virkelig hamre mange rimter på en hurtig aftentur.

Allan, Kasper og jeg sad i hver vores bil og ventede på, at regnen skulle aftage en smule så vi kunne komme i gang med fiskeriet, tiden blev dog ikke kun brugt til snak. Kasper som er ny i rimtefiskeriet fik et par tricks i ærmet bl.a. med krogvalget og i den ædle kunst, at klemme brødet korrekt på krogen så fisken bliver kroget næsten hver gang. Kasper var også hurtig til lige at lærer, hvorledes en spadeknude bindes. Vi snakkede desuden også om pudlechuckere og om hvordan disse næsten altid røg af ved større fisk. Det fik Kasper selv syn for lidt senere.

Regnen var så småt stoppet og vi begyndte, at rigge til. Planen var at jeg tog Kasper i hånden og fandt os et par rimter vi lige kunne udøve lidt tricks på. Desværre måtte jeg sande, at Kasper ikke magtede et kast på 2 m ned i en grøderende med en ventende og frådende brødslurpende rimte for enden af renden, som tog alt hvad den fik smidt i hovedet. Den blev desværre skræmt af Kaspers skills i fangst af grøde og siv. Vi måtte finde nogle nye fisk. Imellem tiden havde Allan listet snedigt 40 m længere ned og fundet et par fine fisk - han bummede desværre den første og største, men fik hurtigt en mindre en på 47 cm ganske hurtigt efter.

 

Kasper og jeg ville finde vores egne fisk så vi gik 100 m længere ned kastede en håndfuld brød ud og ganske hurtigt vidste 3-4 fisk interesse for brødet. De stod dog på den anden side af et 4 m bredt grødebælte, men et forsøg skulle de da lige have. Kasper agnede brødet op, og efter et ”par” forsøg fik han vippet flåd og brød i den rigtige bane. Et par skaller var lige oppe og snage i det, da der pludselig kom en trykbølge og skubbede de forbistrede skaller væk, og som en anden bulldog fik den slurpet brødet i sig! Kasper satte krogen og der var kontakt til fisken, som kvitterede med voldsomme hovedryst, hvorefter den (det er ikke løgn det her) gik helt fri af vandet! Kasper var snarrådig og fik fisken presset ind til grødekanten, hvor han fik hovedet skovlet op over grøden og på bedste vis fik rimten til at plane på grøden, mod mit ventende langskaftede net. Da den ramte netmaskerne og jeg fik set på den, troede jeg ikke mine egne øjne! En hurtig highfive til Kasper og så sendte jeg ham mod Allan for måtte og vægt! Den var bare enorm, jeg holdte fisken i nettet i vandet og hurtigt var både Allan og Kasper tilbage. Modelmålene for Kaspers anden rimte i hans liv blev 56 cm, og hele 2,86 kg! Jeg vil mene, at de fleste hardcore rimtefiskere i det danske land, ville være en ”smule” misundelige på en sådan fisk, og så tilmed en sommerrimte!



Kasper ”kranen” stoppede dog ikke her og han fik da lige sneget endnu 2 rimter op i 2 kilos klassen.





Allan var mindre heldig på denne tur, om det var presset for nu at skulle dele 2-pladsen med Kasper ved jeg ikke, men jeg så ham desværre gang på gang, at kaste ind i siv eller kaste sit flåd ud helt uden brød? ;)

Vi stoppede fiskeriet kl. 22.15 og kunne se tilbage på en endnu en succesfuld ulketur.

Tak for hyggeligt selskab gutter.

//Morten

P.S Turens fisk blev selvfølgelig Kaspers rimte på 56 cm og 2,86 kg

P.P.S Vi fiskede i gudenåen



26-6-2014