© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Helleflynderen fra helvede


Så lykkedes det satme edme at hive en seriøs fisk i land. 
Som jeg tidligere har nævnt for nogle ulke så stod sommerens sats på om jeg kunne fange en helleflynder fra pontonbåd. Satset skulle ske i en nordnorsk tidevandsstrøm. Vel ankommet til strømmen tog det mig lige nogle dage at forberede mig mentalt. Strømmen var virkelig kraftig, ligeså kraftig som i en lakseelv. Selvom jeg smed anker drev jeg alligevel med ca. 3 km i timen ud imod Norskehavet. En meget skræmmende oplevelse. I nat var forholdene perfekte, ikke for meget vind. Jeg fik mig sparket ud i den kraftige strøm. Efter at ha drevet ned igennem strømmen nogle gange, begyndte strømmen at lægge sig og jeg padlede ud på dybere vand, sank jiggen ned på bunden og hævede den en gang. Smask sagde det og med det samme satte fisken i et 100 meter udløb på mega stram bremse på mit penn slammer havhjul. Det var fuldstændig vanvittigt. Efter en hård kamp, der smadrede min krop fuldstændig, fik jeg den til overfladen. Hvilken vanvittig fisk! Jeg har aldrig set noget lignende. Med det samme den ramte overfladen satte den endnu engang i et langt udløb. Dette gentog sig 2 gange mere. Under hele fighten kæmpede jeg også med at undgå at jeg drev ud i den kraftige midterstrøm som ville føre mig ned gennem en kraftig strømpassage. Fisken blev ved med at trække mig ud imod strømmen hvilket var virkelig skræmmende.
Da fisken endelig var mør og jeg fik den op til båden måtte jeg have fat om haleroden med begge hænder for at trække den ombord. Det var en vanvittig fisk og den vildeste fiskeoplevelse jeg har haft til dato. Efter et par billeder fik fisken lov til at glide tilbage i strømmen. 
Ud fra en længde-vægt tabel, samt en samtale med en erfaren helleflynderfisker vurderer jeg vægten til at være 25-30 kg.

Dette er måske den første helleflynder der er fanget fra pontonbåd.


19-7-2014
Stefan Skovbo | stefanskovbo@gmail.com
Det er fucking vanvittigt Thomas, RESPEKT!
23-7-2014 21:04:06
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Fantastisk fisk og bedrift, glæder mig til at se billeder af en kommende grøndlandshaj :)
22-7-2014 16:12:33
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Morten, det er pudsigt at du nævner haj. Jeg går og leger med tanken om lige præcis hajfiskeri fra pontonbåden. Måske grønlandshaj, hvis jeg kan styre at fiske på så store dybder.

Jeg fik ingen bifangster under helleflynderfiskeriet, det var som om at de øvrige arter holdte sig udenfor den kraftige strøm. Jeg fiskede dog også uden for strømmen. Der fik jeg ca. 30 torsk på 3 timer, hvilket var virkelig god underholdning.

21-7-2014 13:19:16
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
En horisontal kæmpebrasen i strømvand! Du er for sej Thomas. Fik du ikke en masse skøre bifangster før du fik flynderen? Og ja, jeg er også maks spændt på hvad næste gennemførte projekt bliver.
20-7-2014 18:55:06
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Vild, vildere, vildeste Thomas!!! Så må det da blive haj næste gang! :)
20-7-2014 10:16:15
Laurits Therkildsen | lauritstherkildsen@gmail.com
Det er vanvittigt... Dælme en stor skrubbe..

Endnu engang tillykke!
20-7-2014 8:21:27
Kristian Søby Nielsen | soebyfly@gmail.com
Ord mangles.... Næste mål??
20-7-2014 8:13:19
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Synes meget godt om! Sweet fishing - det er fantastisk når man satser og det så lykkes...!
19-7-2014 23:00:54
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Du er altså ok sej Thomas.
19-7-2014 17:08:17