© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Kystluskeri



Makrel på 0,77 kg. og 42 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Fik presset en ½ dags fiskeri med nevøen ind. Forsiden inspirerede til at prøve efter lidt havørred og makrel, så det blev planen.

Turens forløb og et par gedigne "markeringer" uden fast fisk fik mig til at overveje, og mit valg af en 1/0 enkeltkrog frem for en 3/0 nu også var det rette for enden af sømmet.

En makrel blev dog heldigvis hængende. Det er altså en dejlig fisk at fange. Jeg skal i hvert fald langt omkring for at finde noget andet under kiloet, der kan få bremsen til at hyle i gentagne, om end korte, udløb.

Et par sej og fjæsing blev det i øvrigt også til.

Nevøen var i øvrigt knapt så heldig. Lige som "den gyldne time" var godt begyndt, og vi var langt fra bilen, ja så fik han lavet verdens største fuglerede på hjulet. Så voldsomt var det, at ikke en eneste meter flet var tilbage på hjulet da han var færdig med sit forsøg på at udrede skidtet.

25-8-2014
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Nu er jeg en af tilhængerne til 1/0 og 2/0 om det er gamakatzu's ls-3423f eller tmc 600sp kroge jeg bruger har jo også noget at sige, jeg bryder mig ikke om denne mainstreame owner s61 krog og jeg synes ikke den holder lige så godt på fiskene som de to andre jeg referer til med mit kystsetup, 9 fod og pænt stiv stang med 0,12 flet. Bjarke nu fisker du jo også det meste af tiden med det jeg vil kalde en "kogt spagetti stang" som helt sikkert er kanon til at absorbere rusk og stadig nemt sætter en krog i str. 2 og derfor et godt valg af stang til både bombarda og de "små" kroge du bruger på dine agn. Andreas og jeg snakker faktisk meget om krogningsrater i øjeblikket, og meget af det handler faktisk om stænger og deres blød/stivhed kontra wiretykkelsen på krogen. Jeg har set for mange fiske det der såkaldte ul fiskeri, med alt for mange mistede fisk fordi de ikke matchede deres stang med krogens dimensioner. Fisker man med de her korte ul stænger mener jeg også hvis det skal være effektivt at man som største krog må vælge str. 8 i trekrog eller str. 6 eller derunder i enkeltkrog. Det her er bare mine observationer og måske andre har haft anderledes oplevelser. Snakker vi flue er det det samme som gælder.
25-8-2014 11:23:13
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
En skam nevøen ikke kon ordentligt til nap, det er ellers derude kystfiskere for alvor bliver født når makrel og havørred kaster sig frådende over endeagnen:-) Og ja, en kystmakrel over de 40 cm giver virkelig god gas!

Jeg bruger konsekvent owner s-61 str. 2 til mine 22 grams søm. Kun de store pløkker får en 1/0 i enden. Jeg har aldrig haft problemer med at krogen retter sig ud, men det ved jeg at andre ulke har. Både mine større havørreder og de største makreller er fightet på en str. 2 og jeg synes både agnen bliver mere elegant og at den mindre krogspids kroger bedre end et anker som 1/0 og 3/0 er, men det er nok en smagssag.
25-8-2014 10:18:59
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Og nu er der atter 25... Suk :)
25-8-2014 9:28:08
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Du er en sniger er du! Nu er der kun 11 point imellem os, det kan jeg ikke ha! Men fedt med lidt makrel sjov:)
25-8-2014 8:29:30