© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Karpedebut



Karpe på 5,13 kg. og 65 cm. fanget af Kasper Stengaard Sørensen

Beretning
Jeg har pludseligt fået en del tid på mine hænder og ringede derfor straks til Morten S., for at høre hvad man burde fiske. Morten opremsede stort set samtlige danske arter, men jeg standsede ham ved karpe. Sådan en ville jeg gerne fange, og vi fik en aftale i hus. Morten havde ondt af mig i forbindelse med min pludselige tidsdisponibilitet og udviste store mængder af medlidenhed, hvorfor han stod for det meste af grejet. Jeg skulle bare medbringe 2 baitrunner hjul med, lead core og bly. Det kunne jeg snildt mønstre, mit gamle havnebålerhjul har baitrunner, så det kom i tasken, og mit nye Penn Slammer live liner ligeså. Det skulle dog hurtigt vise sig, at det nok havde været bedst om Morten havde stået for det hele. Mit havnebålerhjul var i så dårlig forfatning, af Morten hovedrystende fortalte om tilbud, han havde set på nye hjul. Mest var det bremsen, der var helt helt skidt. Men efter en grundig instruktion, og udlægninger af stænger satte vi os til rette og ventede pænt.
"Hvis bare du gør jeg jeg siger, så fanger du en karpe" citat Morten S. Men det gjorde jeg ikke, da en fisk tog stangen med havenebåler hjulet. Der var god modstand i fisken, og stangen krøllede rigtigt fint, den tog lidt line, og jeg fik den bragt ind tæt på brinken, men her slap krogen i greb.
Jeg havde fightet den for Mosgaardsk. (Stram bremse og hurtigt kranet) og bremsen var alt for hakkende Øv bøv og sure løg! Jeg besluttede aldrig at fiske karper med det hjul igen, og var vred på mig selv. Morten vurdere hurtigt fisken til at være mellem 3-6 kg.. Førse karpe run og så gør jeg det her…
Det gik dog ikke værre end at jeg et par timer senere kunne springe ned til samme stang OG VENTE MED AT SLÅ BAITRUNNEREN FRA OG BARE STYRE MODSTANDEN MED EN FINGER PÅ SPOLEN -som Morten havde sagt jeg skulle. Bremsen stod også meget løsere nu så fighten var fin og rimelig kontrolleret med lidt ekstra pres når retningen hed busk og krat. Morten landede fisken, der blev highfivet, og jeg takkede mange gange for at missionen var en succes. Karpefiskeri er fedt og helt sikkert noget, jeg vil prøve igen. Det skal også nævnes at Morten også fik en mindre karpe på land, og at vi havde 2-3 øvrige kontakter.

Tak for turen Morten!

27-8-2014
Kristian Søby Nielsen | soebyfly@gmail.com
Det gode ved mere tid er mere tid til at fiske :)

Jeg er for øvrigt hjemme stort set alle onsdage og bor lige om hjørnet for dig (Vesterbro torv) så smid gerne besked hvis det er :)

28948314
27-8-2014 15:21:42
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Yessir, sådan! Lad os få nogle flere karper på land i den her forening, det er jo en flot fisk og som oftest en intens fighter oveni.
27-8-2014 12:09:47
Stefan Skovbo | stefanskovbo@gmail.com
Fedt! Tillykke med fisken Kasper!
27-8-2014 10:26:21