© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Referat Vesterhavsturen 2014


Lommeulkens Vesterhavstur løb af stablen den 31.07 - 03.08. Tue, Mikkel og Laurits ankom allerede til sommerhuset torsdag, for at se, om der kunne fiskes. Weekenden inden havde fiskeriet efter særligt makrel været ganske upåklageligt, og mange fine fisk med en overraskende stor snitstørrelse måtte en tur på land. Desværre gik vinden i vest nogle få dage før ulkene skulle ankomme, og fiskeri fra høfderne blev praktisk taget umuligt. Fiskes skulle der dog, så Mikkel, Tue og Laurits drog fredag formiddag på fisketur i den lokale P&T , hvor Tue kranede og kranede og kranede. Desværre blev turens største fisk en skalle på ca. 10 cm. Noget skuffende. Tue får turens fisk (på land) for sin fine aborre på ca. 5 cm. Tillykke, Tue..

 

 

Fredag eftermiddag og aften stødte flere ulke til, og der blev grillet og sunget slagsange imellem pirkestænger, sprutteforfang og mederigs.


 

Tidlig lørdag morgen blev bilerne vendt mod Hanstholm. Vejret var fornuftigt og forventninger skyhøje. Kaptajn Klemme var ikke helt så forventningsfuld som ulkene, men det er han stort set aldrig. Vejret tillod, at vi kunne fiske på vrag hele dagen, hvilket var hvad vi havde håbet på, da det er der de helte store eventyr skal findes.

 

 

Laurits som plejer at gå kold på kassen ved middagstid, gik kold nærmest inden solen var stået op, og sov dagen væk. Sjakalen som normalt bliver søsyg i en vandpyt, var nervøst forberedt på legendariske udspydelser af brugt mad, var helt og aldeles upåvirket af havets gang. Generelt var der ikke så meget råben på Ulrik. JRR var den eneste, der virkelig for alvor forsøgte at tilkalde Ulrik med et lårtykt kaldetegn.

Benjamin og Sjakalen var revjomfruer, og fik begge hvad de kom efter. Begge deres stænger blev bøjet og rusket godt, og de fisk et par torsk med hjem.

 

Til fiskene. Der blev fanget torsk, lange, makrel og sej. Vi fik ikke de helt store fisk at se, men til gengæld fik vi følgeskab at et par vågehvaler et par minutters tid. Det var meget spektakulært og reddede dagen for undertegnede.

Tilbage til fiskene. Det var ikke meget der kom på dæk, og fangsterne var ulige fordelt, - som det sig hør og bør. Alle mand fik dog fisk.

Turens fisk blev Allans lange på 7 kg 108 cm

 

 

Allan var også manden med dagens hug, et dobbelt hug up på 7 kg torsk. Vi stod alle ved rælingen mens han pumpede dem op. Ingen vidste hvad det var, Allan håbede på PR something og var lidt ærgerlig over, at der sad fisk på begge kroge, da han havde håbet på, at der kun var én stor fisk på.


 

Morten med en fin torsk


Nicki i gang med at lure endnu en torsk


 

Tak for en god tur!

 


31-8-2014