© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Præstegedder!



Gedde på 0 kg. og 81 cm. fanget af Benjamin Würtz Knudsen

Beretning
Så blev formanden og undertegnedes geddetur efter lang tids slyten afholdt i weekenden. For mig var det predatorjomfruturen, så derfor var spændingsniveauet højt, da jeg stod op om morgenen. Første stop var efter nogle skaller, hvor formanden talte sin kasteteknik med nettet så voldsomt ned, at man blev helt bange for turens udfald. Vi blev hurtigt enige om, at der hvor Laurits kommer fra, er det noget man lærer før man cykler. Men på trods af formandens hårde ord til sig selv, og at han tilsynelandende aldrig ramte lige i den stime, han sigtede efter fik vi både skaller og brasen. Til sidst blev der også udelukkende satset på blindkastteknikken, hvilket gav pote!

Næste stop var søen og efter at at have rigget til og indføring i diverse teknikker, var vi spændt på vandet. Hvor jeg blev noget benovet over ulkens hightec elmotor! Hvor er den fed! Men det var ikke mere end et par ture frem og tilbage før det første nap kom. Efter en fin fight og og et par udløb landede jeg min første gedde ever! Den målte 61 cm, blev battet (så svært kan det heller ikker være at filetere en gedde, det fandt jeg så ud af at det var...) Ikke desto mindre var jeg pavestolt! Så stolt at vi fuldstændig bålede, da paravanen på min anden stang skød afsted midt i vores fotosession. Paravanen kørte kun en meter bagved båden, men det var bæstet ligeglad med. Da mit hjul var af ældre dato, kunne bremsen kun enten give los og eller være helt låst. Og da jeg fik fjumret mig frem til stangen var fisken væk.

Efter et par træk mere var der bid på mit oldschool setup (med en 20 år gammel abu garcia stang og et endnu ældre hjul). Fisken lavede flere udløb - i hvert fald når jeg åbnede for bremsen! Da den blev landet efter en glædelig fight, kunne jeg konstatere at jeg havde slået min tidligere pr, med hele 21 cm! HALLO! 81 cm målte den! Og jeg var nu gudestolt! En kæmpe succes for den uerfarne geddefisker. Tusind tak til formanden for den kyndige vejledning, det er for mig det lommeulken går ud på. Og det er på ingen måde sidste gang jeg sidder i en båd og fryser. Nu går jagten for alvor først ind på metergedden! Og måske en dag kan jeg også selv lære et par tricks af mig :)

10-11-2014
Kasper Stengaard Sørensen | kasperstengaard@gmail.com
Tillykke med den igen! Og tak for en god tur!
10-11-2014 13:24:50
Laurits Therkildsen | lauritstherkildsen@gmail.com
Dejligt billede, dejlig fisk og ikke mindst en dejlig beretning!

Stort tillykke med debuten og de 2x PR !
10-11-2014 11:06:34