© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Referat kystweekend i Aabenraa


Så kom weekenden som undertegnede havde glædet sig enorm meget til. Kystweekenden i Aabenraa. Personligt var forventningerne høje, da alt pånær temperaturerne var perfekte for godt fiskeri. Tilmeldingerne var til min store bedrøvelse sparsomme, men det forhindrede os ikke i at have en god og hyggelig weekend.

Selv var jeg taget til Aabenraa i god tid for at kunne fiske fra fredag morgen. Laurits kom og fik eftermiddags- og aftenfiskeriet med om fredagen, og kørte så hjem lørdag efter aftensmaden. Og Allan afsatte det meste af sin lørdag til fiskeri, mens han havde overladt familien til sine forældre hjemme i Hovslund.

Hvis vi starter fra en ende af. Jeg tog fredag morgen til Genner Strand, hvor jeg fik en undermåler og en fisk lige under målet. Efterfølgende fik jeg en lille undermåler på Sønderballe Strand inden jeg druknede min telefon og i al hast måtte køre hjem for at redde de mest vitale dele af dens funktioner. Så min fredag morgen blev kort, men med lidt nap. Hjemvendt ventede jeg på Laurits som skulle dukke op ud på eftermiddagen.

Laurits dukkede til sidst op og vi besluttede os for at køre i Varnæs Vig, hvor jeg ofte har haft et fint fiskeri efter mindre fisk (jeg har altid kun fanget mindre fisk). Her fiskede vi på den lækre revle i dejligt vejr (vinden lagde sig ret meget ud på fredagen) og Laurits blev ramt af sorg da han så den flotte båd der ligger som vrag på revlen derude. En trist skæbne for et eller rigtig fint fartøj. Fisk blev det højst overraskende ikke til. Vi kørte hjemad og på vejen valgte vi at fiske ind i mørket på Sønderstrand – helt oppe i hjørnet ved kraftværket. Udover en enkelt lille blank følger stod menuen her på torsk. Vi fangede adskillige mindre torsk, men desværre ingen over målet. Der blev ellers i det hele taget fanget en del pæne kysttorsk over weekenden – blot ikke af ulkene. Med uforrettet sag kørte vi hjemad, hvor der var købt ind til hotdogs deluxe. Og det var i sandhed deluxe. Det gav den nødvendige energi til at se lørdagen i øjnene og komme tidligt afsted.

Stemningsbillede fra Sønderstrand lige inden kysttorskene kom ind.


Lørdag morgen tog Laurits, Nicki og undertegnede til Blå å, for at prøve lykken der. Der var lidt rifler på overfladen, men de begrænsede vind oveni fralandsvind gjorde havet meget stille her. Ikke desto mindre skinnede solen og man kunne ikke undgå at nyde hvert eneste sekund derude. Fisk fik vi dog ingen af. Så slog vi et smut forbi Varnæs Vig der igen heller ikke holdt fisk. Vi køre med uforrettet sag tilbage til Kelds (Tues fars) hus for at spise lidt frokost.

I mellemtiden havde Allan hærget ude på Varnæs Hoved, hvor han havde fået en fin blankfisk på 46 cm på regnorm. Meddelelsen gav de tre fangstløse blod på tanden. I frokostpausen dukkede min faste fiskemakker, Jesper, fra Aarhus op (han er også dernedefra). Han og Nicki kørte afsted sammen, mens jeg kørte med Prins L’aurice af Agger.

Allan med sin fisk på 46. Turens fisk.


Allans fisk igen.


Nicki og Jesper kørte til Knudshoved, hvor de bålede uden at se skyggen af fisk. Laurits og jeg kørte på Sønderballe Strand, hvor forholdene var perfekte og bunden fuldstændig enestående. Dog faldt der heller ikke fisk af her. Gode råd blev snart dyre. Laurits og jeg kørte efterfølgende hen på Genner Strand. Her skulle Laurits telefonere, så jeg fik muligheden for at fiske stykket af helt for mig selv. På pynten hen mod dæmningen rammer jeg en stime fisk. Men fanger kun en enkelt undermåler og må nøjes med følgere og en bummer derudover. Men det gav da lidt til moralen.

Jesper og Nicki kørte efterfølgende til Gammel Strand/Laimun, hvor de mødtes med Allan. Allan havde fået en undermåler og en blank på 41 ved Spramshuse forinden. Men på Gammel Strand/Laimun var der ikke meget at grine af. Jesper tog desillusioneret hjem og Nicki og Allan gav Loddenhøj deres sidste skud i bøssen, dog uden held. Laurits og jeg selv gav åbæk Hoved vores sidste opmærksomhed, men også vi måtte køre hjem med uforrettet sag.

Jesper og Nicki gør klar ved Gammel Strand/ Laimun


Nicki og Allan ved Spramshuse. Smukke scener.


Hjemvendt havde Keld P. forberedt aftensmaden som bestod af helt friskfangede torsk i tomat med ris. Aftenen stod på lidt snak og hygge rundt om middagsbordet. Allan kiggede ind til en lille snak inden han drog tilbage til Hovslund. Laurits kørte hen mod den tidlige aften, hvilket betød at Nicki og jeg var de sidste tilbage. Søndagen skulle dog heldigvis byde på fint fiskeri foor undertegnede – for Nicki, not so much.

Genner Strand i al sin glans. Pladsen holder altid fisk.


Laurits kan ikke forstå hvor fiskene er. Men vi så en edderfugl helt tæt på.


Stemningsbillede fra Genner Bugt. 


Søndag morgen var Nicki og jeg desperate. Vi havde udset os indersiden af Felsbæk som stedet der skulle bringe os ud af tørken. Og fisk var der. Vi havde lidt følgere og lidt nap. Jeg smed en fisk på 45-50 cm og bummede lidt. Derudover fik jeg en sej på ca. 40 cm. Derefter kørte vi til Genner Strand, hvor vi fandt en stime på samme sted som den dag Laurits snakkede i telefon. Lidt følgere, lidt bummeri, men en fisk på 52 cm kunne dog ikke være så heldig og forlade sig på fiskernes uduelighed, så den kom på land og fik et gok.

Men vi var ikke tilfredse. Så nu skulle der satses. Så tog vi til Dyrhave/Skarrev, hvor vinden knaldede ind på kysten og vandet var godt plumret. Men selvom vi fiskede her tre mand kom der ikke det store ud af anstrengelserne. Som en sidste krampetrækning søndag tog vi i Varnæs Vig – og endelig holdt pladsen lidt fisk. Men det drejede sig om fisk under målet. Men det var dejligt nok at slutte af med lidt nap. Nicki kom desværre ikke rigtigt ud af tørken og det ser ud som om han betaler en gevaldig pris for hans fine fiskeri sidste forår.

Vi tog til Farverhus for at pakke sammen og slappe af. Vi hyggede os og slappede lidt af inden Nicki startede bilen og vendte snuden hjem mod Silkeborg.

Det er meget individuelt om denne tur var godkendt rent fangstmæssigt. Allan kan ikke klage. Det kan jeg heller ikke (da jeg bummede alt for mange fisk) og alligevel fik lidt (jeg fanger betydeligt mere dernede end på Mols/Djursland). Laurits og Nicki derimod fik ikke meget flex til min meget store ærgrelse. Jeg må dog sige at det som sædvanligt var virkelig hyggeligt, og der vil være ture derned i fremtiden også – ulketure eller ej. Tusind tak til de som deltog. 

Kyz & Bræk

Tue


 Tues fisk fra søndag. Omend en lille smule slank.


Smukke scener fra fjorden. Foreviget af Allan.


1-4-2015
Tue Petersen | tuepetersen@hotmail.com
Jeg er stadig på den druknede telefon, Henrik. Men den bliver enormt varm og holder batteri i max 3 timer. Det er et show og jeg elsker det!
4-4-2015 21:31:45
Henrik Ravn | ravnenravn@hotmail.com
Lækkert referat! Så røg der endnu en telefon! Spændende hvor lang tid den nye så kan holde? ;)
1-4-2015 17:54:09
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Glimrende referat - Nicki var dog med, kampfiskende som altid, da jeg fik et par små ved Spamshuse. Jeg har fået kredit for flere billeder end jeg har taget :)
1-4-2015 15:21:19