© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Aborregedder



Sandart på 2.5 kg. og 68 cm. fanget af Bjarke Dehli

Beretning
Feriens sidste sats var længe blevet aftalt med Allan. Målet var overnatning ved yderkysten fra jolle med levende tobiser, men for en gang skyld kunne dmi ikke levere de ønskede vindforhold så turen blev ændret til søfiskeri.
Vi startede om aftenen med at trække lidt rundt med diverse woblere for at se om vi kunne finde fiskene. Det kunne Allan, og mens jeg brugte de første 2-3 timer på at overvinde en seriøs migræne havde han 6-7 bud på wobleren, men kun en enkelt fisk blev kroget. Det var til gengæld en sandart lidt over halvmeteren og var en fin start der desuden bød på en mellemstørrelse aborre og en mindre gedde.
Da natten satte ind riggede vi om til levende skaller under flåd med knæklys, fisket stationært over et stort areal. Dette var dog fatalt for os, ds rudskallerne tog røven på os og fuckede alle rigs totalt op! Den var nu blevet 03 om morgenen og vi valgte istedet at trække rundt med de små kræ. Vinden var dog lidt krasbørstig, og den ønskede fart på 0,5 km/t kunne langt fra holdes. Vi var oppe på små 3 kilometer i timen og var drevet ind i en lavvandet vig fyldt med grøde. Ikke noget vi havde meget tiltro til men minsandten om ikke jeg pludselig mangler et knæklys ude bag båden. Jeg tager stangen og får en typisk sandart fight hvor man i starten er sikker på fisk, så tror man det er grøde og til sidst rusker den vildt inde ved bådsiden. Min første sandart nogensinde er flotte 56 cm og vejer 1.45 kg, dejligt med en ny fisk på CV´et og turen er reddet. Samme taktik udmønter sig dog i en lidt større fisk som vi længe tror er en storsandart da den kæmper forbløffende godt inden 1.55 kg aborregedde fordelt på 58 cm må give op.
Det er nu lysnet meget op og vi vælger at prøve en anden plads i søen, nemlig vindsiden med noget mere gang i vandet. Det viser sig som en god plan for på et par timer har vi ganske mange nap og terrænet ser virkelig virkelig fedt ud på ekkolodet. Det er nu mest aborre og gedder der bor der, hvoraf Allan lander en flot fisk på 39 cm og 690 gram der blev taget ved kastefiskeri efter den havde været efter wobleren i første omgang.



Til allersidst lykkes det dog at sætte pr for 3. gang på turen da en sandart på 2.5 kg og 68 cm ser sig lidt for lun på en "Dirty Roach" look-a-like. Især de sidste styrtudløb under båden bekræftede at en noget bedre fisk måtte op at vende i båden, fedt!
Vi triler mod land efter 15 timer på vandet efter et hyggeligt fiskeri som helt sikkert skal forsøges igen.

Tak til Allan for god guidning og udlån af diverse velfangende woblere!

/Bjarke

2-8-2009
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Hovsa, så fik vi da vist stillingen til at stå i den rigtige rækkefølge igen... ;-)
7-8-2009 10:49:54
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Det er en deal. Taberen giver en ramme stifter......
5-8-2009 22:31:04
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Det kan da være at vi skal sætte en ramme pilsnere på højkant til årets generalforsamling??? ;-)
5-8-2009 8:45:57
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
@Jonas
Er det et væddemål Jonas? Jeg giver odds 20 på at du slutter højere end mig i den samlede stilling!

@Allan

Ja, grillpølser og kartoffelsalat er et hit på søen
5-8-2009 0:08:04
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Bare rolig, det skal der nok blive lavet om på igen... ;-)
4-8-2009 16:01:04
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Var sgu en fin tur, rart at vi endeligt fangede noget ordenligt! Eneste din beretning mangler er trangiamaden i jollen om natten - Bestemt ikke en sidste for mit vedkommende.

Syns formanden røg ud af top 5?
4-8-2009 12:53:36
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Hej Bjarke og Allan

TIllykke med de fine fisk! Og med de nye pr. Bjarke!

Det må siges at der er mere gang i det ferske end kysten. Jeg brugte en aften (spin) og en morgen (flue) i løbet af weekeden uden andet end en undermåler. Måske skulle man fiske ferskt...

Tillykke igen!

Martin
3-8-2009 11:34:38