© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Tørfuefisk



Bækørred på 0 kg. og 55 cm. fanget af Henrik Ravn

Beretning
Efter en noget kold og regnfuld maj måned blev det endelig tid til bedre vejr i starten af juni. Det satte gang i nogle massive majflueklækninger og de store ørreder kom på finnerne. Tørfluefiskeriet fik en del skud i maj måned uden resultat, men da forholdene endelig var til det blev indsatsen belønnet. Endelig efter alle turene uden tegn på liv stod der en fisk og ringede nogenlunde kontinuerligt. En rigtig god fisk endda. Det skulle dog vise sig den ikke var helt nem at komme i nærheden af. Efter jeg havde sneget mig i kasteposition var den oppe en enkelt gang, men straks efter jeg havde trukket linen af hjulet stoppede den. Jeg gav den fem minutter, hvorefter den pludselig kom op 20 meter længere oppe ved modsatte bred. Jeg nåede at tage et par kast til den før den stoppede. Æv. Det virkede til den var skræmt og jeg gik en kort tur opstrøms inden jeg gik tilbage for at se til fisken. Den var oppe igen og det samme scenarie fra før gentog sig. Den stod på den første plads og ringede, men jeg nåede kun at få linen af hjulet inden den trak opstrøms. Heroppe fik jeg til gengæld en del kast til fisken, men kunne ikke blæsere fluen ordentlig i den hårde vind på 7-8 m/s. Efter fluen havde været over fisken et utal af gange tog den endelig. En bækørred på 55 cm kom hurtigt ind til afkrogning og sæsonen var reddet. Så kunne jeg endelig sove godt igen.
Men da der endelig kom gang i fiskeriet ville det ingen ende tage. Dagen efter blev det til fisk på 45 og 46 cm. Næste tur gav endnu en på 51 cm. Sjældent har jeg oplevet så godt fiskeri.
Glæder mig allerede til næste år!!





Prøver lige at indsætte et par ekstra billeder. Spændende om det virker!

28-6-2015
Henrik Ravn | ravnenravn@hotmail.com
Jeps. De 2 sidste er selvudløser med det gamle lommekamera.
Kameraet gik dog død lige efter jeg fik taget billedet af den sidste fisk. Når det skal gå hurtigt i vandkanten kan kameraet få lige rigeligt vandsprøjt.
28-6-2015 17:10:59
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Jatak! Og de ekstra billeder er da super fede! Selvudløser?
28-6-2015 16:53:11