© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Ruder kongeSkalle på 1,87 kg. og 45 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Kiggede på vejrudsigten mens sommerstormen rasede tidligere på ugen. Besluttede at vejret så helt rigtigt ud til en tur i båden lørdag, hvor der ville være hul i alt vinden. Drømte om rudskaller. Traf den endelige beslutning fredag, først om en solotur, men så alligevel, det er så hyggeligt med en makker. Tænkte, at Morten ville være den helt rette at få lokket med på sådan et sats, selvom jeg så samtidig løb den risiko, at han igen-igen ville fiske mig midtover. Jeg havde jo en lille plan om at angribe den skalleliste, som han jo dominerede… Jeg gik lige rundt om mig selv en enkelt gang, med konkurrencen i baghovedet, før jeg fik ringet ham op og foreslået projektet :)

Ude på vandet var der ingen fisk de første to steder vi stoppede. Men tredje gang var lykkens stop, og Morten skulle ikke bruge mere end 5 sekunder på at kroge en 1+ kgs fisk. Jeg fik et par mindre, og så var der pludseligt en stor fisk, der tog virkeligt voldsomt for sig at toastbrødet 1½ meter fra bådsiden modsat retningen vi ellers fiskede i. Den fik et skud, og kort efter kunne jeg bande over en rimte… Men hov, hvad var den af, ikke så lille endda. Der kom mål og vægt på, og selv om den nok har været lidt presset i det meget varme vand for en uges tid siden, så trak den vægten ned på 2,3 kg, og målebåndet kunne strækkes til hele 54. Den længste rimte jeg til dato har fanget, og så skidt med at den med sin længde godt kunne have vejet lidt mere.

Det gik nu dødt, og der blev søgt mod nye pladser. Igen fandt vi fisk, og igen var Morten skarp. Bevares, jeg fik også fisk, men Morten drønede lige et par 40 cm fisk op mens jeg måtte nøjes med 35-38 cm og samtidigt præsterede at knække min hovedline og et par gange måtte skifte krog pga. døve spidser. Faktisk gik jeg så langt, at jeg to gange fik Morten til at binde min krog på.

Nu fik jeg dog endeligt en god fisk. Hele 1,51 kg på relativt beskedne 41 cm. Dagens tungeste ind til videre. Så en på 42 cm og 1,25 kg. Men det sløvede så lidt ud, og vi blev sultne, så vi forlod pladsen og fodrede en ny op mens vi spiste aftensmaden.

Den nye plads afslørede dog aldrig rigtigt noget, så vi fandt igen et nyt spot efter aftensmaden. Her skulle vi lige drive lidt, før store fisk igen viste sig. Og selv om Morten også på dette spot lagde stærkt ud, og fiskede nogen hjem på distancen, så spottede jeg nogen ret tæt på båden. Mørke fisk på kort hold, det passede lidt bedre til den 8’ stang jeg stædigt holdt fast i. Og vupti! Så krogede jeg en rigtigt tung fisk. Morten nettede den sikkert, og stor var jubelen: 44 cm og 1,66 kg. Ny PR med et hårs bredde.

Jeg tog den nu lidt med ro, havde pludseligt fået hvad jeg kom efter. Morten var dog maks tændt, og spejdede langt og kastede ligeså… Igen var der dog noget stort tæt på, faktisk kun en god stanglængde bag hækken… Den fik et skud og (SLAM!) endnu en doven men stor fisk lod sig kroge. Vi blev enige om, at den klarede jeg selv lige, men da Morten så den mente han alligevel at jeg skulle have hjælp til landing, og kort efter kunne han løfte nettet om min fisk, der viste sig at veje 1,87 kg fordelt på 45 cm…

Er du så færdig for en fed dag på vandet. Tak for lån at fornuftige controllere, Morten. Og nåja, sikker netning og kørsel ikke mindst :)

12-7-2015
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Det at placere en flue helt rigtigt, og få den til at flyde ubrudt uden at streame i den rette bane til fisken, er i min verden teknisk noget sværere end at fiske en controller på spinnestang. Men ellers ja, der er bestemt ligheder i intensiteten og det visuelle.
16-7-2015 19:27:47
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Så det er lige som at fiske med tørflue bare med brød? Det lyder jo fantastisk
16-7-2015 17:51:11
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Overfladen. Modhuggene falder som regel før der er indikation på flåd/controller.
Kommer brødet under overfladen, så er der langt flere dybe krogninger. Og fiskeriet på overfladen er bare federe.
Og tak for kommentarer i øvrigt, min klart bedste fisk år til dato, så er først lige ved at lande ovenpå den tur ;)
16-7-2015 14:58:28
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Hej Mr. Skalle.
Jeg har lige et spørgsmål til fisketeknik, Det brød I fisker med, fisker det på overfladen eller under? Hvis det fisker under, hvor dybt fisker I så?
16-7-2015 9:24:11
Kasper Stengaard Sørensen | kasperstengaard@gmail.com
BUM! Tillykke med turen kan man vel sige, det er jo helt vildt hvad du hiver op. Og tillykke med den gule trøje ikke mindst
14-7-2015 8:50:23
Henrik Ravn | ravnenravn@hotmail.com
Satme en voldsom rudskalle!
13-7-2015 11:41:00
Andreas Svarer | a.svarer1@gmail.com
Jeg overrækker med glæde rudskalle-KR til dig Allan, fuldt fortjent og på tide! Tillykke med den:)
12-7-2015 20:16:37
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Det muligt du kalder den for kongen, men den titel burde du vidst selv have udnævnt dig til efter den aften! 3 nye PR samt ny klubrekord på en og samme aften, det er sgu stærkt fisket:) tilmed har du indtaget førstepladsen,og der mangler vidst stadig mange point fra din side. Tak for en helt uhyggelig hyggelig aften, hvor der var flere kilos fisk end under..
12-7-2015 11:25:33