© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Billeørred



Havørred Åen på 1,75 kg. og 55 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Der er godt gang i åerne alle steder for tiden, og jeg har selv været så heldig at få tid til et par ture i den forgangne uges ferie.

Første tur var en aftentur til "hjemmevandet". Det var før regnen for alvor begyndte at falde, så åen løb lavt og med klart vand - perfekte skumbilleforhold! Jeg havde endnu ikke haft held med tørfluerne til havørred på trods af flere tilbud og mistede fisk, men troen på metoden var bevaret, og denne aften blev jeg omsider belønnet. Indenfor den første halve times fiskeri havde jeg to fine fisk på land på hhv. 55 og 49 cm. Begge var steget til en god gammel skumbil', som har ligget i min æske siden den belv brugt til at friste ørrederne i de New Zealandske floder helt tilbage i 2008...

Den anden tur gik til samme vand, men efter at regnen havde meldt sin ankomst, derfor blev spinnestangen valgt som det foretrukne våben. I løbet af et par timers morgenfiskeri måtte to målshavørreder op og vende på det tørre inden de fik lov at svømme videre mod gydebankerne. En +60 cm slap billigt med et "long-distance-release" efter at have taget spinneren på helt kort line.

Det danske sommervejr er nu ikke så skidt, at det ikke er godt for noget! :o)

29-7-2015
Henrik Ravn | ravnenravn@hotmail.com
Godt at se billen stadig virker! Håber snart jeg kommer til åen igen..
30-7-2015 20:51:42