© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Min første karpe – UlketurskarpeKarpe på 5,3 kg. og 64 cm. fanget af Lasse Beck Mouritsen

Beretning
(Undskyld, men her kommer lige 3 rapporter, som var gået rigtig meget i glemmebogen - jeg ved godt konkurrencen er slut :))

Onsdag d. 9 september inviterede Morten Svarer, i anledning af den kommende karpetur, til Tips og Tricks/ rigbindingsaften i Biohuset. Mortens store begejstring og passion omkring karpefiskeriet fik mig hurtigt overbevist om, at jeg da helt klart skulle med på den nærtstående karpetur i uge 38.

Jeg ankom forsinket og tømmermænds ramt til søen, oven på en fredag hvor jeg havde brugt det meste af natten på at prøve at ”fange en sygeplejerske” ude på Campus N. – det sku’ senere vise sig at karpeturen var noget mere succesfuld. Det startede ud stille og roligt, og jeg fik tildelt en dobbeltplads sammen med Pastoren aka Benjamin et stykke fra ”campen”. Morten hjalp med at rigge mine 3 karpestænger til, eller dvs. han riggede mine stænger til - dog med de 3 rigs jeg selv havde bundet til den foregående rigbindingsaften ;-).

Efter et godt måltid chili con carne ala mor-Svarer og med mine stænger velplaceret (tak Morten) i vandet, gik jeg rundt og hyggede med de andre, alt imens Rasmus O. kranede den ene fisk efter den anden. Alt var ren idyl, og det endte med, at jeg tog mig en tidlig aftenslur imens de andre hyggede med Mortens mors gullerodskage. Midt i min lur vågnede jeg til lyden af et meget højt ”vækkeur” og med følelsen af, at jeg havde sovet over mig. Jeg skyndte mig ud af soveposen og opdagede, at det var Benjamins bidmelder, som skreg! Nå, Benjamin var ikke at spotte, og jeg tog derfor kampen op. Jeg havde tidligere set Rasmus miste en karpe pga. for stram bremse, så som den kompetente lystfisker jeg er, ville jeg vise hvordan det ”sku’ gøres”. Jeg fik løsnet godt og grundigt på bremsen, så karpen lige ku’ få lidt motion inden den blev fightet stille og roligt ind mod land og i nettet. Selvom det ikke var min stang, den havde taget, var jeg stadig ovenud glad og var pludseligt piv frisk og klar til en nat forhåbentlig fyldt med action og med endnu flere karper på land!

Et kæmpemæssigt tak skal der lyde til Morten, der brugte mere tid på at hjælpe og lære fra sig end selv at fiske. Tak for at skaffe og udlåne alt det nødvendige grej og for en helt igennem gennemført weekendtur fra start til slut! Det er så fedt, at jeg den dag i dag har nogle vildt fede billeder, som jeg kan og har vist min familie og venner, kun fordi at Morten er så passioneret omkring mit og vores andres fiskeri! Ps: Denne tak går (i øvrigt) også ud til Allan, som er skyld i at mine venner er blevet ”spammet” med rudskalle, suder og geddebilleder :-).

Fisk på 64cm og 5.3kg

7-12-2015