© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Ørreddage i Limfjorden 2015 – Mors edition



Havørred Kysten på 1,26 kg. og 52 cm. fanget af Lasse Beck Mouritsen

Beretning
Igen i år var det blevet uge 39 og tid til fiskekonkurrence i Limfjorden – en konkurrence som arrangeres af Morsø Lystfiskerforening. Jeg havde forgæves forsøgt at få lokket nogle Ulke med til konkurrencen, måske grundet en lidt sen invitation fra min side af :-). Holdet bestod derfor igen i år af Heinrik-Banger Sørensen, Martin Lank, Peter Olsen og jeg selv.

Vejret i år tegnede til at blive nogenlunde havørredvejr og vores lokale fiskeguide, Martin, fortalte om meget gode fangster sammenlignet med sidste års lidt træge havørredsæson. Vi deltog jo som sagt også i konkurrencen sidste år, hvor vi næsten hele weekenden igennem havde regn og ret hård vind, og hvor vi fiskede ret hardcore med rigtig mange fisketimer begge dage; både morgen, middag, eftermiddag og aften, og med mødetidspunkter der hed kl. 05 om MORGENEN. Alle disse fisketimer fordelt ud over 4.5 mand smed til stor skuffelse kun én fisk over målet af sig. Denne fisk gav dog heldigvis for Heinrik en 7. plads (så vidt jeg husker). I år havde vi på forhånd besluttet at tage det lidt mere stille og roligt, og med det fortrinlige solskins vejr og passende vind som yr lovede os, kunne det jo kun gå hen og blive hyggeligt.

Fredag skulle undertegnede lige have overstået en Unisøkonkurrence (som gav en 5. plads), men efter det gik turen ellers mod Mors, (godt nok i sneglefart) med Peter O. som fører… Vi startede ligesom forrige år ud med holde et hyggeligt øl/cognac pre-møde fredag aften. Martin hjalp Peter med at binde noget forfang og et bombarda-rig, Heinrik snakkede lystigt løs som altid, og jeg selv havde travlt med at blære mig med mit nyerhvervede Shimano hjul – godt anbefalet på vej af Morten. Vi aftalte at mødes ved Stadoil kl. 06 lørdag morgen.

Lørdag: efter at have konstateret at Stadoil slet ikk’ er åben kl. 06 lørdag morgen, i hvert fald ikke i Nykøbing, gik turen hurtigt op til Guldbageren og så videre mod vores første fiskeplads. Der var god stemning, vejret var skønt fiskevejr og som Andreas Svarer ville have sagt ”Det stinker (næsten) af havørred”. Desværre blev det kun til få undermålere dagen igennem, selvom vi prøvede 3 forskellige spots inklusiv et sats i ”den gyldne time”.

Søndag: ville vi prøve et nyt spot på sydvest Mors - faktisk det samme spot som gav Heinrik en 7. plads forrige år. Vi spredte os godt ud, og jeg fiskede ret aggressivt og fik afdækket en masse vand med mine gennemløbere. På de første 2-3 timer ind til middag lykkedes det mig kun at fange én enkelt undermåler på 39, så jeg var mildt sagt noget nede og var ved at være lidt desperat. Jeg foreslog at skifte plads, men grundet den relativt begrænsede fisketid, der var tilbage af konkurrencen, blev det forslag afvist. Og heldvis for det, for lige inden frokosttid skete det fantastiske – jeg fangede min første havørred måler!!! Og lykken fortsatte. ”Pludseligt” havde jeg fanget 3 havørreder over målet, Martin havde fanget 2, og Heinrik nåde lige at fange én inden vi måtte spæne over mark og eng for at nå indvejningen kl. 15:00. Vi havde set forkert og troede indvejningen sluttede kl. 16, så vi fik pludseligt umådeligt travlt med at komme til Nordmors. Vi nåede dog indvejningen, hvor vi desværre fik konstateret, at ingen af vores i alt 6 fisk endte i top 10. Men skidt pyt, jeg havde endelig efter mange, mange timers søgen fanget min(e) første havørrede over målet! Mine fisk målte hhv. 47, 49 og 51,5 med den tungeste på 1260gram. Min familie kiggede forbi til indvejningen, og vi 4 gutter afsluttede turen på Øst Vildsund Færgekro, og jeg var ikke til at skyde igennem resten af den søndag. Så alt i alt en rigtig god fiskeweekend!

MLF havde igen i år arrangeret en rigtig fin konkurrence med gode præmier og endda i år med rigtig godt solskinsvejr (måske endda for godt). Vinderfisken blev en havørred på 58 og 2555 gram, 10. pladsen var på 51,5 og 1345 gram.

7-12-2015
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Det er godt at se der er nogen ulke der får fanget fisk OG hældt dem på forsiden. Stort tillykke. Den første havørred er en stor ting.
7-12-2015 21:25:06
Jens H | jens_lillelund@hotmail.com
Hvor er det fedt at der i det mindste er én morsingbo i foreningen der kan bevise at der er fisk i Limfjorden :-)
7-12-2015 15:20:41
Andreas Svarer | a.svarer1@gmail.com
Sådan Lasse! skal da love for at du fik taget revanche, dejligt når ihærdigheden belønnes og så endda med tre stk. over målet. Stort tillykke med fiskene!
7-12-2015 13:45:56
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Herlig læsning, gode rapporter - og tillykke med de mange fine limfjordskystfisk
7-12-2015 9:41:06