© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Blankfisk fra Samsø



Havørred Kysten på 1,48 kg. og 53 cm. fanget af Laurits Therkildsen

Beretning
Den længe ventede tur til Samsø oprandt endelig, og forhåbningerne var tårnhøje.

Jeg havde dog kun en følger søndag aften, og så slet ingenting mandag, selvom forholdene var perfekte. Tirsdag gad jeg slet ikke fiske.

Onsdag kom jeg lidt sent af sted, men da jeg havde lovet at lave fisk til aftensmad torsdag aften, måtte vådestøvlerne jo monteres og snøres til.

Jeg tog op på Nordøen til et sted, hvor jeg mistede den kæmpe havørred, som alle nok efterhånden har hørt om.. Den var satme stor!

Jeg havde efter en times tid en følger på et par kg med helt ind til stangspidsen, men den drejede ud mod dybet igen uden at ville hugge. 150 meter længere henne ad kysten var der endnu en følger efter blink + ophænger. Denne gang ser jeg fisken tre meter fra stangspidsen og når at lave et spinstop, så blinket lægger sig ned på gruset mens den store, pink rejeflue langsomt daler ned mod bunden. Det udløste et resolut hug fra fisken, som derefter drejede ud mod dybere vand. Fuldstændig overrasket og med mindelser om en del fisk mistet på kort line, besluttede jeg at krane fisken op i stenene inden den fattede sagens rette sammenhæng. Således gik det, at fisken i en flot blød bue blev slynget op på stranden, hvor krogen slap holdet, hvorefter fisken baskede rundt i de fugtige sten mens den kom tættere og tættere på strandkanten. Vaks som en Ninja med frosne lemmer fik jeg lagt stangen ned, og tacklede derefter fisken med hele kroppen, mens den ene hånd ledte efter en appelsin-stor sten, der nænsomt blev brugt til at batte dyret med.

Efter denne mindre stilfulde aflivning blev jeg nødt til lige at kigge mig omkring for at sikre mig, at der ingen vidner havde været..

Lækker, lækker fisk som blev den eneste på land på hele turen.

1-4-2016
Laurits Therkildsen | lauritstherkildsen@gmail.com
@Jakob: Du kan få historien engang når vi mødes. Den kræver at man kan se mine arme, når jeg fortæller om den korte - men meget mindeværdige - dyst ;-)
18-4-2016 10:55:06
Jakob Humaidan | jakob_humaidan@live.com
Sådan, Laurits - tillykke med den, du! :) Nej, den store der har jeg faktisk ikke hørt om - men min nysgerrighed er da vakt nu. Kan du ikke lige på en håndfuld linjer her i tråden beskrive den oplevelse for mig (og evt. andre, som endnu ikke har hørt om den)? Bedste hilsner, J
10-4-2016 9:47:23