© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Referat fra søørredturen


Søndag d. 1. maj 2016 skulle blive dagen, hvor søørredlisten skulle fyldes op af flotte, fede søørreder fra Søhøjlandet.


Vejret var intet mindre end en fornøjelse at være ude i, og forventningerne til dagens fangster var tårnhøje ved fiskeriets begyndelse. En begyndelse, der trak lidt ud, da bilen fra Aarhus åbenbart hellere ville fiske søørreder i Langsøen.


Kasper og Rasmus stak afsted som de første, og lige efter dem fulgte Allan, der i dagens anledning havde fået gasterne Ole og Lasse med som dæksdrenge.


Slutteligt lettede Den Hvide Dame med Benjamin som gast mod Julsøs stejle skrænter ved Himmelbjergets fod.


Der blev forsøgt med agn i alle afskygninger, men af uvisse grunde stod stimerne af byttefisk for det meste klinet til bunden, ligesom større bananer, som blev diskuteret frem til at måtte være aborrer, stod tæt klinet til søbunden på skrænterne og ude på den flade bund på 12-15 meters dybde. Enkelte gange var der bananer i midtvandet på 4-8 meter vand og det kunne godt ligne det, vi var kommet efter.


Men lige lidt hjalp det. Dagen bød ikke på en eneste fedtfinne. Til gengæld fangede Kaspers hold en pindgedde under målet (eller deromkring) og Asger II havde den tvivlsomme fornøjelse af at kroge et langt ankertov, der sad for enden af et kæmpe jernanker. Tovet blev hjemtaget, men ankeret forsigtigt genudsat.


Der var dog lidt hug i løbet af dagen. Benjamin og undertegnede havde begge hvad der lignede et forsigtigt nap, og Kasper havde et mere solidt hug, som dog stod af efter få sekunder. Slutteligt havde Ole nap, men trods et ellers efter sigende gedigent modhug slap Lasses fingre for en dybere krogning.


De mest hugvillige var nok faktisk de to ænder, der åd Kaspers leverdreng, mens Team Stengaard og Team Therkildsen havde kaffeklub med lakridspiber, kaffe, whisky og heksehyl på vandet lige udenfor traktørstedet.


Dagens højdepunkt var uden tvivl det, at være på vandet. Jeg synes billederne siger det bedst.


Tak for en god tur!


- Laurits


Billede 1

Billede 2

Billede 3

Billede 4

Billede 5

Billede 6

Billede 7

Billede 8

Billede 9



3-5-2016
Tue Petersen | tuepetersen@hotmail.com
Episk
4-5-2016 17:05:19
Laurits Therkildsen | lauritstherkildsen@gmail.com
Kære webmaster... Hvad kan vi gøre med de manglende billeder?

Jeg smider dem ind her i stedet:



















3-5-2016 23:53:31