© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Vesterhavs tur med Solea


Fredag den 20-05-2016 drog Ulkene, mod Hvide Sande til årets Vesterhavs tur.

Tilmeldt Vesterhavs turen var den hårde kerne bestående af Nickie, Anders B, Benny og undertegnet.

Fremme i Hvide Sande havde vi fået tilbud om et hurtigt smut omkring Kott fritid, til lidt light night shopping af ekstra pirke og ophænger til turen. Bestemt også hyggeligt med lidt familie besøg når nu vi kom på de kanter.

Fremme ved MS Solea blev grejet pakket ombord og de bedste pladser indtaget. Kl. lidt i 01 sejlede vi ud på en 20 timers vrag tur efter Torsk. Der var omkring 6 timers sejlads til første stop, hvilket enligt var meget godt for så kunne der hygges med lidt godnat øl og søvn inden det gik løs.

Der var lovet lidt vind op af dagen så der blev også indtaget lidt søsygepiller for en sikkerhedsskyld.

Ved første vrag stod alle klar til at droppe en 500 gr. Pirk i dybet efter Torsk. Hornet lød og ned de kom, efter ganske kort tid lød det højlydt fra Anders Jeeppp. Og kort efter fra Nickie Yeesss fish one. Lå selv ud med at sætte de første to rig i vraget, men så kom Torskene også.

Alle mand fik Torsk på alle stop og der var masser af bid. Generelt var det gode spise Torsk på 3-5 kg. Turen kastede også en del Torsk af på 6-7 kg. Desværre fik vi ikke en 10+ denne gang, men ingen tvivl om de var dernede.

Nickie fik også en Lange og grådig Grå knorhanne på pirken.

Selvom det blæste en del af dagen, med vindstød på op til 10-12 ske.m., lå Solea pænt. Kutteren havde stabilisatortanke som gjorde det væsentligt bedre og søsygen udeblev. Vist kun en enkelt eller to der forfoderede lidt.

På kutteren var der indrettet gode renseforhold og der var is med ombord, hvilket var ret lækkert i forhold til at komme hjem med fiskene.

Alt i alt havde vi en kanon tur med overvældede mange fisk pr. mand.

Resultatet blev 2-3 fyldte baljer med fiske pr. mand, omkring 16-20 kg. Ren filet. Der blev taget tre forskellige arter, grå knorhanne, lange og torsk.

Og turens fisk måtte undertegnede desværre nuppe denne gang.

 

Tak for en super god tur. Ser frem til næste Ulketur.

 

K&B

L. Sandgaard


24-5-2016