© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Rimteturen


Lørdag aften satte 2,5 ulke(Rasmus, Thomas(næsten medlem) og undertegnede) hinanden stævne til en omgang rimte-dapperi i høj solskin. Velankommet til Kongensbro kro kunne vi se, at vi ikke var de eneste fremmødte denne skønne dag, og vi forberedte os mentalt på at skulle fiske uden om kanoer og kajakker det meste af eftermiddagen. Dette blev dog ikke aktuelt da alle åbenbart stoppede ovenfor broen, og vi fiskede nedenfor.

Efter en hurtigt omgang tilrigning fik vi det første brød på overfladen, og det varede ikke længe før vi fandt de første aktive fisk, nemlig skallerne, og de var tilstede i hobetal. heldigvis var de fleste så små så brødet alligevel sejlede videre, og også lokkede rimterne op tilsidst. I starten var der høj sol på åen, og fiskene virkede meget mistroiske. De ville gerne spise brødet, men med det samme rigget havde været over dem en gang, gik der længe inden de viste sig igen. Efter få kast ringede Rasmus telefon, og han blev hjemkaldt til Aarhus på grund af lidt nøgleproblemer. læs: Rasmus havde kommet til at tage fruens nøgle til lejligheden med på fisketur. Han vendte dog hurtigt tilbage igen(der er kun små 40 km til kongensbro).

De første par fisk ville ikke rigtigt, men efter at have skiftet plads et par gange fik jeg den første på land. Efter et par flydende bidder brød, tog den ukritisk, og kom hurtigt på land. En lille fin fisk på 34 cm. Den fik hurtigt sin frihed igen. Se billeder i fangstrapporterne.

Alle havde vi taget enten skridtstøvler eller waders med, PVC selvfølgelig, da et studenterbudget ikke rækker til mere. Det var for mit vedkommende en våd oplevelse i skridtstøvler, da Gudenåens gyngende brinker tit kan være forræderiske, og det samme for Rasmus og Thomas, da lange PVC waders har det med at holde lige så godt på fugten som de holder den ude.

Thomas havde i starten af dagen 3 tilbud, der desværre alle røg af inden landingen. Den største af dem havde sågar rettet en af hans kroge ud. Pæn fisk, og det satte også gang i troen på at det nok skulle lykkes med den helt store.

Senere på aftenen fik jeg den anden på land, lige i indgangen til et stort sving. Den stod sammen med flere af sin slags, og de gik ukritisk til brødet. Flere af fiskene kom nærmest cruisende fra den anden brink lige under overfladen i høj fart for at få del i glæderne. Dette bevirkede også at vi ikke behøvede være så præcise med vores kast, da fiskene nok skulle svømme dem op. Fisken tog hårdt, og kom hurtigt på land hjulpet på vej at et godt teleskopnet. Størrelsen var 46 cm. Samme sted smed jeg en til kort efter, og den var helt sikkert større!

Aftenen blev sluttet af med dagens største på 53, der tog helt inde langs egen kant. Ganske forsigtigt nap, og jeg tænke at det var en mindre fisk, indtil jeg fik løftet stangen, og fisken begyndte at tage line! Med Rasmus som netter og fotograf, fik den hurtigt sin frihed ingen. Vægten viste 2,5 kg.

Tusind tak for en hyggelig tur
Anders Breinbjerg



5-6-2016