© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Retræte



Karpe på 11 kg. og 76 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Hele dennes uges ferie har været domineret af en kat, der periodevis har været så syg, at den ikke kunne slæbe sig selv til hverken madskål eller kattebakke. Mandsopdækning var påkrævet, så fisketid har der ikke været meget af.

I dag var den dog så frisk, at jeg turde lade den være alene natten over. DMI varslede kraftig regn - Men det er jo ofte lig med masser af karpenap her om sommeren.

Fronten kom dog ind et par timer før varslet, så jeg nåede kun lige at komme i flåden, før de første lyn hamrede ned i mosen. En hastig retræte til teltet blev prioriteret, ingen tackler i suppen, turde ikke røre mere ved 12 fods kulfiber den næste times tid.

I en opklaring kl. 22 skyndte jeg mig dog at få tacklerne placeret, og en time senere var den gal: Karperun. Jeg følte jeg havde fuld kontrol over situationen, da den pludseligt sad fast, midt i det åbne vand. Skrammel! I båden, og så ud at få den fri af en moseeg på 70 cm vand. Gennemblødt af mosemudder kunne jeg et par minutter senere nette den, og løfte den indenbords på måtten.

Kun netop tilbage på land løb den næste stang derudaf - Men den første karpe lå stadigvæk i nettet på måtten!
Fik fisken ud af nettet med den ene hånd, og lynet måtten omkring den, mens jeg fightede med den anden. Havde ingen kontrol over situationen, så denne fisk satte også linen fast i bunden. Lort!

Endnu engang i båden, og ud efter den. Den havde åbenbart rystet krogen på den løse line allerede inden jeg nåede derud, men endnu engang måtte jeg halvvejs i mosevandet for at befri linen, og så gik det ellers hastigt tilbage til den første fisk, der stadig lå i måtten.

76 cm, og så et løft i måtten - 13 kg plus det løse incl. en måtte, som bare sugede mere og mere af det vand, som igen væltede ned fra himmelen... Nok lige omkring 11 kg, meget løseligt. Et hastigt skud på måtten og så retur i baljen med den, den havde også været oppe længe nok.

Herefter snakker jeg kort med Dehli... Da jeg lægger på lyser jeg lige langs brinken, som jeg har for vane efter en genudsætning - Og minsandten, karpen har vendt 180 grader rundt og er svømmet halvvejs på land som en kaskelot på Tasmanien. Jeg vælter straks ud til den i mosedyndet og synker i til over knæene selv om der kun er 20 cm dybt. Karpen sendes nu atter fint afsted mod dybere vand, alt i mens jeg er så gennemblødt og fuld af mudder, at jeg simpelthen må blæse den ultimative retirade og tage hjem.

21-8-2009
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Det skal ikke mangle Mosgaard, og jeg har da også tidligere lovet dig en lang en, så jeg smider lige en rapport fra morgenfiskeriet ;o)
21-8-2009 21:49:18
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
hvis du vil vinde konkurrencen så skal du nok satse lidt mere på de lange tynde hyl i stedet for hele tiden at fange de kuglerunde fisk
21-8-2009 16:48:29
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Tillykke med fisken man må sige, det er fortjent, når du ligefrem svømmer rundt efter dem :)
21-8-2009 9:38:54