© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Turreferat - konverteret havnebådtur


Lørdag 22. oktober stævnede to både ud på Juelsø med i alt 5 deltagere. Planen var oprindeligt en ulketur langs de store stenmoler ved havnen, men vejret og vinden drillede. Så da Jonas R nævnte muligheden for en tur til Juelsø, greb jeg chancen og ændrede turen til dette flotte ferske vand. Den nyeste og største af Ulkemedlemmerns skuder skulle også søsættes, og pludselig var min ”færge” reduceret til jollestatus i sammenligning med Jonas’ Warrier trollingmaskine.

 

Vi sejlede ud i en tørvejrsperiode, og efteråret med det efter danske forhold imponerende ”skymountain” tog sig godt ud med de flotte løvfarver i baggrunden.

 

Dagens båler stod jeg selv for, da jeg havde glemt nummerpladen til bådtraileren, hvilket forsinkede processen en del, og Mikkel S måtte sidde og trille tommelfingre i sin blankpolerede mondeo indtil formanden og jeg vi omsider dukkede op, veludrustet med gummi til gedderne. Det viste sig dog, at Mikkel var endnu mere veludrustet, hvad angår udvalg af gummi, både til gedde og sandart. I alt 10 stænger fiskede nu bag de to både i en del timer uden så meget som ét nap. Pludselig ramte vi en skrænt, stængerne gik i bunden, men den ene var sgu fast fisk til Mikkel. Der blev råbt på nettet, men det opererer vi ikke med i færgen. Her bruges gællegrepet. Efter en lettere udramatisk fight kommer madamen til syne, og der er tale om en ok fisk på den gode side af de 90 cm – Mikkel du husker den præcise længde?

Vigtigst var det, at den gamle færge udfiskede den toptrimmede trollingmaskine med 1-0, til trods for kun 4 stænger i vandet mod 6 i trollingmaskinen. Udfaldet var muligvis, at vi kunne sejle væsentlig langsommere i færgen.

 

Shacksens fisk fik desværre ikke mere konkurrence om posten som turens fisk, så den blev selvudnævnt til turens fisk – tillykke med det Mikkel!

 

Sandarterne ville ikke lege med ved mørkets frembrud, så vi besluttede at tage turen hjemover, godt hjulpet på vej af Shacksens pampelampe, for at kunne finde ind til ophalerpladsen i buldermørket.

 

Torben - P.S. der er billeder i kommentar feltet


1-11-2016
Lasse Beck Mouritsen | Lassebm@msn.com
Lækkert referat der fik mig til at trække på smilebåndet :-) - og imponerende spot on hvad angår min egen oplevelse af turen, f.eks. grejfreaken Mikkel som selvfølgelig også lige havde en projektørlampe til panden ;-)

Jeg hørte også lige din besked på min telefonsvarer i går "hvis du stadig er nede i butikken, må du godt købe noget gummi til mig" :D

Tak for en god tur Torben og en god redning af den oprindelige tur -selvom fangsterne udeblev :)
3-11-2016 13:19:26
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com


2-11-2016 8:34:58
Torben Ankjærø | ankjaeroe_torben@hotmail.com
[URL=http://s1232.photobucket.com/user/Lommeulken/media/Juelsoe2016/received_10154511414817870.jpeg.html][IMG]http://i1232.photobucket.com/albums/ff374/Lommeulken/Juelsoe2016/received_10154511414817870.jpeg[/IMG][/URL]
1-11-2016 22:35:35