© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Bugten fuld af horn 2



Hornfisk på 0 kg. og 64 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Familien derhjemme er glade for hornfisk - benfri fileteret selvfølgelig - så jeg har de senere år etableret en tradition for et par hurtige aftenture for at fylde i fryseren.
Turene går til en nærtliggende kystplads, hvor hornfiskene kommer tæt på land for at gyde i ålegræsbælterne. I går var vejret og tidspunktet rigtigt, så jeg smed en stang og waders i bilen og vendte snuden mod vandet. 20 min senere stod jeg i vandet og havde landet den første fisk...
Fiskeriet gik slag i slag og i løbet af en time havde jeg 9 horn i galgen. Det tal kunne sagtens have været højere, hvis ikke jeg havde skiftet væk fra silkekrogen i håbet om at ramme en ørred...

Som jeg også husker det fra mine unge dage i Jomfru Ane Gade, så var festen domineret af en flok lystige unge hanner, der ikke helt havde erfaring til at gøre det rigtig sjovt. De store hunner holdt sig i hvert fald lidt tilbage, så de to største nåede blot 64 og 65 cm.

Hvis der er ulke, som kunne have lyst til at prøve lykken efter hornene i cykelafstand fra Aarhus C, så smid mig en besked. Så skal jeg gerne dele mine erfaringer om pladser, tidspunkter og grejvalg.

15-5-2017
Rasmus Ottosen | rasmusottosen90@gmail.com
Sejt, havde ellers et ret klart indtryk af hornfiskene for det meste svømmer uden om Aarhus bugten, så godt at se de er til at fange!
15-5-2017 11:33:07