© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Bækørreden – et studie i fordybelse



Bækørred på 0 kg. og 45 cm. fanget af Thomas Mosgaard

Beretning
Efter at ha fanget den store stalling samt at ha oplevet en massiv majflueklækning gjorde jeg det eneste jeg kunne gøre i sådan en situation; jeg sagde mit job op, solgte alle mine laksestænger og sagde farvel til kone og børn.
Ved åen blev insektlivet studeret. Der var godt gang i majfluerne i str 8, blev konklusionen. De var ikke så meget på vandet men der var masser i luften. Jeg begav mig langsomt opstrøms imens jeg spejdede efter ringende ørreder. Jeg fandt flere fisk i forskellige størrelser. Efter lidt øvelse fandt jeg ud af hvordan jeg skulle kravle ind på fiskene og placere fluen uden at skræmme fiskene.
Efter ca. 30 takes og kun en kroget fisk var jeg ved at gå amok. Jeg skiftede til Henrik Ravn’s spent spinner. Derefter gik det bedre. Nu resulterede hver 3. take i en landet fisk. Hacklet på min french partridge forhindrede sandsynligvis krogen i at sætte sig i fisken.
Ved aftenstid fandt jeg en mindre fisk der stod og tog majfluer. Jeg skulle lige til at kaste til den da der kom et mega prop 10 meter længere opstrøms. Fisken tog regelmæssigt og hver gang gyngede åen. Jeg kravlede tættere på fisken, skiftede forfangsspids og bandt en ny tør flue på. Fisken stod klinet op ad egen brink og 30-40 cm længere ude i åen stod en lille fisk og tog majfluer så kastet skulle være perfekt for ikke at fange den forkerte fisk. Jeg ventede til der var et hul i vinden og kastede fluen ud. Fluen landede perfekt og drev ned over den rigtige fisk. Fisken tog fluen, jeg tænkte ”god-save-the-queen” og gav modhug. I samme sekund skiftede min sindstilstand fra harmoni og fordybelse og til totalt kaos. Alt var ragnarok i et par minutter til jeg fik listet fisken over netkanten. Et sandt monster af en tørfluefisk var en realitet. 45 cm er måske ikke meget for en dreven bækørredfisker men for mig var det stort. Det er klart min største bækørred på flue og en fantastisk oplevelse.
Der er vist ingen tvivl om at denne oplevelse kommer til at præge mit fiskeri fremadrettet.

Tørfluelivet…

28-5-2017
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Tak, det var en god dag.
30-5-2017 7:54:20
Laurits Therkildsen | lauritstherkildsen@gmail.com
Kanon flot fisk, fuldt fortjent!
29-5-2017 0:32:56
Rasmus Ottosen | rasmusottosen90@gmail.com
Fed beretning, og fedt du har kastet dig over noget nyt og lykkes med det!:)
28-5-2017 20:17:55
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ja du har jo helt ret i dine betragtninger. Tillykke med nydelig PR.
28-5-2017 20:02:12
Stefan Hansen | shansen.munich@gmail.com
Tillykke med fisken Mosgaard! Fedt beretning. Man får lidt lyst til at sætte det hele på pause og satse i åen :)
28-5-2017 9:29:18