© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Referat fra prædatorturen 2017


årets sidste ulketur skulle afholdes lørdag d. 25. november, og det var stor glæde, at den turansvarlige kunne konstatere, at der både var godt med tilmeldinger af både kaptajner, både og gaster. Desuden blev vejrudsigten i dagene op til turen kun bedre og bedre, og sørme om ikke vi endte med helt godt vejr på dagen! Noget, der nærmest kom helt bag på de fleste, eftersom en del af de sene efterårsbådtur er blevet aflyst på grund af for kraftig vind.


Kl 9.00 stod der en hel stak ulke ved rampen ved Vestermølle. Alle - næsten - var der til tiden, og lidt over 9 dukkede Allan op med 140 friske agnskaller i bagagerummet. Smukkere kunne det næsten ikke være.Vi fik losset diverse grejer og ni ulke i de fire både, og en efter en strøg jollerne ud over det dybe vand lige udenfor slæbestedet.

Stefan og Kasper var hurtige fra start, og trak over i Hylke Sø, hvor Kasper hurtigt fik hejst en fisk på 98, som var et ganske udmærket bud på turens fisk. Jeg har desværre ikke et billede af fisken, men måske en anden ligger inde med et foto? Det lykkedes, så vidt jeg husker, Kasper og Stefan at lokke yderligere et par gedder til bådsiden i løbet af dagen.


Den hvide Dame med undertegnede som kaptajn lå det meste af dagen og plaskede lidt rundt mellem rampen og æbelø. Kaptajnen var så besked både at lande de fleste og den største fisk (gedde på 84), men de to gaster fik også Flex på klingen.


Jonas og Rasmus var kommet i en ellers rigtig fin lånebåd, men de havde lidt svært ved at omsætte grejet til hug. De to ulke fik ikke flere end 2 fisk til båden, men man må sige, at gennemsnittet var fint. Jonas kunne holde en fin gedde på 101 eller 102 frem til fotosession, inden den fik friheden igen. En fisk, som bestemt var med i opløbet om turens fisk.


Den sidste båd, Asger II, havde det ligesom de resterende både svært på dagen. Alle bådene kunne berette om usandsynligt mange fisk på loddet. Både store stimer af byttefisk, men også store "bananer", der enten stod klinet til bunden eller stod umiddelbart over eller under de store stimer med byttefisk. Der er slet ingen tvivl om, at vi fandt fiskene på dagen. De var bare for størstedelens vedkommende ikke interesserede i at åbne kæberne om vores agn. Asger II med Søren og Allen løb dog til slut med turens fisk, idet Allan i flot stil kunne fremvise en sandart på 79 cm til kameraet, inden også denne fine fisk kom tilbage i det våde element.


Alle både trak op lige omkring solnedgang, og alle virkede til at have haft en fin, men lidt kold tur.


Denne tur var lidt speciel for mig personligt, og som  turarrangør vil jeg gerne sige tusind tak for en god dag med en dejlig stemning, entusiasme, hjælpsomhed, kammeratskab, flotte fisk, varm kaffe, kolde øl og røde næser. Det var noget nær en perfekt ulketur.


Knæk og bræk derude!


-Laurits


3-12-2017
Laurits Therkildsen | lauritstherkildsen@gmail.com
Og lige lidt billeder, da jeg aldrig har fået det til at fungere med at sætte dem ind i teksten.


Agnskaller:


Mig selv sagde grisen med en gedde på 84.


Søren med fin fisk på 83 cm og 3,8 kg.


Mathias med ged og gylden dame.


En frikadellefisk på 60,5 cm


Allan med gedde


Jonas med metersfisk


Turens fisk - sandart på 79 cm

3-12-2017 21:38:04