© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Brasensats i Vejle



Havørred Åen på 0 kg. og 64 cm. fanget af Thomas Mosgaard

Beretning
Fyldt med optimisme kørte jeg til Vejle Å for at se om jeg kunne overliste en brasen. Jeg havde spurt et par ulke om de ville med men de havde vigtigere ting at tage sig til så jeg måtte selv se om jeg kunne overliste en af disse prægtige skabninger. Ved åen riggede jeg til med bombarda, en rød jig og powerbait med rejesmag, det kunne ikke gå galt. Jeg startede fiskeriet da solen gik ned og havde hurtigt en brasen der fulgte efter uden at ville hugge. Lidt efter var der en gylden brasen der huggede efter jiggen men ramte forkert. Et kvarter senere var lyset perfekt og så var der fast fisk. Yes sir, den fightede som en brasen så skuffelsen var stor da den kom ind og viste en blank side. En havørred havde hugget på mit brasenrig, mærkeligt. Nå, selvom at den var forholdsvis blank kunne jeg se at det var en hunfisk så den røg ud igen. da jeg satte den ud igen var der to fisk der markerede på den. En opstrøms og en nedstrøms. Den nedstrøms fik 5 kast og hver gang lavede den en lille bule på vandet når jeg trak jiggen over den men den ville ikke noget så jeg vendte mig om og kastede opstrøms. Da jeg trak agnen hen over fisken faldt hugget. Der var mere vægt bag og jeg kunne se at den var gylden så det var nok en brasen men eftersom at fisken ikke bare lagde sig på siden for at blive kranet ind anede jeg uråd. Jo minsandten, en havørred mere. Det var en hanfisk så den fik en over nakken. Det er min første havørred jeg har fanget på opstrøms spind om natten og så er det nummer 30 i åen i år så den var jeg glad for selvom at jeg nu havde håbet på en brasen. Lidt senere huggede endnu en fisk. Dette var igen en havørredhun som røg ud igen. Derefter opgav jeg fiskeriet. Halvanden times fiskeri og ikke en eneste brasen, trist. Men jeg tror nu at dem jeg rejste var brasener. Nu skal jeg bare lige regne ud hvordan jeg får dem til at hugge.

10-9-2009
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Jeg tror lige jeg giver åen et par måneder mere. Hvis det ikke lykkedes så må jeg prøve en sø i stedet. Jeg har hørt at de hugger på 30 cm´s skaller og mepps 5 i vinterhalvåret.
12-9-2009 8:16:48
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Jeg forstår godt, du syns det er trivielt, når du nu har fanget 30 af disse generende væsener som bifangst under fiskeri efter mere ædle arter. Du har min medlidenhed. Du har dog større chance for at fange en brasen i f.eks. Hylkesø eller Solbjerg Sø end Vejle Å. De fleste åer er vist fulde af skidtfisk for tiden.
11-9-2009 14:31:19
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
Tja go' spass! Haha sjov sjov. Kæft en idiot ham der ik tog med...:/
11-9-2009 11:24:25
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Go' spass! ...og fin fisk! Du har tydeligvis ikke tænkt dig at slappe af med de å-ørd'er før sæsonen synger på aller sidste vers...
Men held og lykke med brasensatset næste gang... ;o)
11-9-2009 9:54:22