© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















NJSK Havkonkurrence



Torsk på 9,5 kg. og 100 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Allan og jeg deltog i den forgangne weekend i NJSK havkonkurrence i min båd.
Der var 99 tilmeldte både og godt 250 mand, hvilket dog blev reduceret lidt både før og under konkurrencen - primært som følge af motorproblemer.
Konkurrencen er overvejende en artskonkurrence, hvor der er præmier til de to eller tre største fisk af hver art. Hver båd kan dog kun tilmelde én fisk af hver art, så der er gode muligheder for, at mange kan få en præmie med hjem.
Konkurrencen startede lørdag morgen og løb til sønda eftermiddag, så der var potentielt 31 timer på vandet, hvis man udnyttede dem alle, hvilket vi dog ikke gjorde.
Fiskeriet var generelt sværere end vi ofte har oplevet det, og man kunne klart mærke, at der var mange både på de kendte kystnære pladser. Enkelte både stak langt til havs, men meldingerne fra dem var ofte, at der fiskene var få og små.
På førstedagen fik vi en stak pæne spisetorsk samt en enkelt fin sej til Allan, men de store fisk manglede. Fladfiskene havde vi ikke det store held med, så de blev hurtigt opgivet.

På andendagen stod valget mellem kystnært fiskeri efter havørred, horn og makrel eller nye eventyr lang fra land - vi valgte det sidste.
45 km fra land ude på Det gue rev løb strømmen desværre stærkere end forventet, og vinden var også frisk, så det var svært at få nogle gode drev på vragene. De blev typisk kun til en fisk eller to på hver plads, og de var alle mindre fisk, så vi begav os snart indad mod land igen.
På vejen ind sejlede vi fra vrag til vrag og fiskede, hvis der var fisk at se på ekkoloddet. På et ukendt vrag fandt vi godt med fisk og i første drev fik jeg turens bedste torsk på knap 10 kg. De efterfølgende drev gav lidt mindre torsk og langer, men det blev desværre aldrig rigtig godt.
Sidste stop på turen mod land viste mange gode fisk på loddet, og det lykkede hurtigt Allan at hejse en fin lubbe. På trods af en gennemgang af grejæsken og tydelige "bananer" på ekkoloddet gentog historien sig desværre, og de efterfølgende drev gav blot mindre torsk.

Tilbage i land blev fiskene indvejet og båden trukket på land. Ved præmieoverrækkelsen blev det klart, at et par enkelte af de store både havde ramt godt fiskeri langt fra land, bl.a. torsk og lange på 13 kg renset vægt, men ellers var der langt mellem de store fisk. Min torsk rakte til en 3. plads, så der var også lidt belønning for den lange sejltur, der desuden havde kostet godt 70 L benzin...
Tak for en god weekend til Allan! Lad os se om ikke det skal gentages igen til næste år.

For mere info konkurrencen og fangsterne se:

30-5-2018
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Rasmus: Ca. 3,5 kg på havet ved fangst, officielt vejet til 3,25 renset på land. Den største i konkurrencen vejede vist hele 4,8 kg renset (Man burde vist kunne finde alle fisk på NJSK, men kan ikke lige se lubberne).

I øvrigt, så var det en rigtigt fedt oplevelse. Mange tak for turen til skipper herfra! Eneste detalje jeg vil tilføje er, at vi forsøgte os med rendyrket trolling med de helt tunge downriggergrejer, stacking og hele molevitten i paravaner og lodder efter de store sej, som drønede rundt. Desværre var den frække del-plan aldeles resultatløs.
31-5-2018 15:36:49
Rasmus Ottosen | rasmusottosen90@gmail.com
Nej okay, det var en snyder så;) det var da til gengæld også nogle ok præmier du endte med:)
31-5-2018 15:17:58
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Allan forstår at posere - og fisken gør det også meget godt... :)
Den var vist nok omkring 3,5 kg, men vi fik vist aldrig rigtigt mål på den.
31-5-2018 15:11:28
Rasmus Ottosen | rasmusottosen90@gmail.com
Det er da nogle fine fisk i fik hejst der!:) Hvor stor var lubben? Ud fra billedet ligner det da en rigtigt god fisk, men Mr Mathiesen er selvfølgelig også god til at præsentere dem;)
31-5-2018 13:24:38